Menu

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναβαθμίζεται το Ιωνικό και άλλα δύο σημαντικά έργα
/ Κατηγορίες: ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναβαθμίζεται το Ιωνικό και άλλα δύο σημαντικά έργα

4,5 εκατ. ευρώ από το Ε.Π. της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για την ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων

Αξιολογήθηκαν θετικά και εντάσσονται μετά από απόφαση της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κας Χριστιάνας Καλογήρου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, 3 νέα έργα ενεργειακής αναβάθμισης, συνολικού προϋπολογισμού 4,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Συγκεκριμένα, χρηματοδοτούνται τα εξής έργα:

1). Ενεργειακή Αναβάθμιση του Ιωνικού Κολυμβητηρίου Χίου, συνολικού προϋπολογισμού 3.724.346 ευρώ και δικαιούχο   τον Δήμο Χίου.

2). Ενεργειακή αναβάθμιση Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, συνολικού προϋπολογισμού 454.427 ευρώ   και δικαιούχο το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

3). Ενεργειακή Αναβάθμιση του κτιρίου του Επιμελητηρίου Λέσβου, συνολικού προϋπολογισμού 327.502 ευρώ και δικαιούχο τον Δήμο Λέσβου.

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου δήλωσε σχετικά:

«Αξιοποιούμαι τις δυνατότητες των ευρωπαϊκών προγραμμάτων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και χρηματοδοτούμε την ενεργειακή αναβάθμιση του Κολυμβητηρίου της Χίου, του Επιμελητηρίου Λέσβου και του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους στο Σίγρι.

Με τη συγκεκριμένη χρηματοδότηση θα αναβαθμιστούν οι υποδομές αυτών των κτιρίων και παράλληλα θα επιτευχθεί συνολική ενεργειακή εξοικονόμηση, με άμεσο αποτέλεσμα τόσο τη μείωση των λειτουργικών δαπανών, όσο και τη συνολική προσπάθεια που κάνουμε για την προστασία του περιβάλλοντος και τη συνεπακόλουθη βελτίωση της ποιότητας ζωής των νησιωτών».

 

Print

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Πλάι στους πυρόπληκτους

Η Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Χίου και ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Χίου Ανδρέας Μιχαηλίδης ,είναι αυτονόητο ότι αυτές τις δύσκολες στιγμές στεκόμαστε στο πλάι των συμπολιτών μας που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές ,εκφράζοντας τα βαθειά συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των θυμάτων και την αμέριστη συμπαράστασή μας στους κατοίκους της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής που επλήγησαν από...

100 χρόνια ΚΚΕ

Η Τομεακή Επιτροπή Χίου του ΚΚΕ στα πλαίσια των 100 χρόνων από την ίδρυση του Κόμματος και τις εκδηλώσεις που οργανώνονται σε όλη την Ελλάδα, προχωρά σε κεντρική εκδήλωση στη Χίο την Παρασκευή 27/7 στις 20:00 στην Πλατεία Βουνακίου.

Σταματήστε πλέον να κρύβεστε & απαντήστε καθαρά & με ειλικρίνεια στον Χιώτικο λαό

Εδώ και 5 ολόκληρους μήνες (!) η απόφαση του ΣτΕ που ορίζει ανώτατο αριθμητικό πλαφόν στη ΒΙΑΛ τα 1274 άτομα τσαλαπατιέται καθημερινά.

ΣΑΣ στη Χίο μήπως δούμε πιο πολλά πλοία στα Μεστά

Σύσκεψη υπό τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Διονύσης Τεμπονέρα, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με θέμα την ακτοπλοϊκή σύνδεση του λιμένα Μεστών Χίου με το λιμάνι του Πειραιά. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Χίου κ. Α. Μιχαηλίδης, ο κ. Κωστάκος συνεργάτης του βουλευτή Χίου της Νέας...

Ο Καμμένος ζητά 180 για την συμφωνία ή ρίχνει την κυβέρνηση

Ο Καμμένος ζητά 180 για την συμφωνία ή ρίχνει την κυβέρνηση. Ο ίδιος τόνισε πως εάν έρθει η συμφωνία προς κύρωση στη Βουλή θα ζητήσει να κυρωθεί με αυξημένη πλειοψηφία άνω των 180 βουλευτών και πρόσθεσε πως εάν κάτι τέτοιο δεν γίνει δεκτό τότε θα άρει την εμπιστοσύνη του προς την κυβέρνηση.

Υπερωρίες για τις 8 μέχρι τις 10 το βράδυ

Υπερωρίες θα δοθούν σε 8 εργαζόμενους στην Περιφέρεια που φθάνει να δουλεύουν σύμφωνα με την διαύγεια από το πρωί μέχρι τις 22:00 το βράδυ κάποιες μέρες της εβδομάδας! Για το μήνα Ιούλιο συγκροτήθηκε ειδικού συνεργείου υπερωριακής απασχόλησης υπαλλήλων στο γραφείο του Αντιπεριφεριάρχη της περιφερειακής ενότητας Χίου.

Τα είδε όλα ο Παπαδάκης στη Χίο

Ο Κ. Παπαδάκης συναντήθηκε με εργαζόμενους στο hot spot της ΒΙΑΛ, επισκέφθηκε την Πυροσβεστική, το Λιμενικό ενώ συναντήθηκε και με εκπροσώπους της ΟΕΒΕ και των Μαστιχοπαραγωγών από την Ένωση, περιόδευσε στα μαστιχοοχώρια Βέσσα κι Ελάτα κι έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους το πρωί της Παρασκευής

Έλεος με τους εξωτερικούς συνεργάτες και τις ψηφοθηρίες!

Με αφορμή τις αναθέσεις σε εξωτερικούς συνεργάτες του καθαρισμού κ.λπ. στο Νομικό Πρόσωπο του Δήμου, ως ΛΑΣ, διά της εκπροσώπου μας Κλαίρης Κωστάλα, παρατηρήσαμε τα εξής:

Εργαλεία στην αυτοδιοίκηση κόντρα στον κατήφορο της δεξιάς

Με την υπερψήφιση του νομοσχεδίου «Κλεισθένης», που φέρνει την απλή αναλογική στις εκλογές για την τοπική Αυτοδιοίκηση, γίνονται πολλά βήματα προς την κατεύθυνση της διεύρυνσης της Δημοκρατίας, με μεγαλύτερη συμμετοχή των πολιτών, με, αντιπροσωπευτικότητα και πραγμάτωση ενός πολιτικού πολιτισμού σύνθεσης, συνεργασιών, πολυφωνίας .

Περικοπές από την άμυνα για χάρη του νησιωτικού ΦΠΑ

Πρόταση με περικοπές 28 εκατομμυρίων ευρώ από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, κατέθεσε, σύμφωνα με πληροφορίες της ανταποκρίτριας του ΣΚΑΪ Ελένης Βαρβιτσιώτη, χθες το βράδυ στο Eurogroup ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ως ισοδύναμο για την παράταση κατά έξι μήνες του χαμηλού ΦΠΑ στα νησιά.

Να νομοθετηθεί η ψήφος των Ελλήνων ναυτικών οπου και αν βρίσκονται (ΒΙΝΤΕΟ)

Με αφορμή την έναρξη της συζήτησης στη Βουλή για το νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (πρόγραμμα Κλεισθένης) καθώς και τις τροπολογίες του εκλογικού νόμου, το πολιτικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Τρομπούκης, επαναφέρει στο προσκήνιο την πρότασή του για την ψήφο των ναυτικών.

123456789101112131415161718

 


 

Background Color:
 
Background Pattern:
Reset