Menu

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Tsakos Columbia Managment: Πώς έγινε το ατύχημα του δεξαμενόπλοιου με τη νορβηγική φρεγάτα που βυθίζεται (βίντεο)

Tsakos Columbia Managment: Πώς έγινε το ατύχημα του δεξαμενόπλοιου με τη νορβηγική φρεγάτα που βυθίζεται (βίντεο)

Φρεγάτα του νορβηγικού ναυτικού συγκρούστηκε με τάνκερ της ναυτιλιακής TEN, συμφερόντων του εφοπλιστή Νίκου Τσάκου, κοντά στην ακτή της Δυτικής Νορβηγίας, στη Βόρεια Θάλασσα.

Στο περιστατικό εμπλέκεται η φρεγάτα KNM Helge Ingstad, η οποία βάζει νερά και είναι έτοιμη να βυθιστεί και το χωρητικότητας 113,000-dwt aframax τάνκερ Sola TS (κατασκευής 2017).

Το νορβηγικό πλοίο είχε πρόσφατα πάρει μέρος σε πολεμική άσκηση του ΝΑΤΟ, που έγινε στη Νορβηγία. Σύμφωνα με τα νορβηγικά μέσα, το πλήρωμά της που απαρτίζεται από 137 ναυτικούς απομακρύνθηκε, ενώ επτά άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για την πρόκληση ζημιών ή διαρροής από το πετρελαιοφόρο, δήλωσαν μέλη των σωστικών συνεργείων στο τηλεοπτικό δίκτυο της Νορβηγίας.

Το τάνκερ της ΤΕΝ είχε νωρίτερα πραγματοποιήσει εφοδιασμό με φορτίο αργού στην εγκατάσταση Stuure της Equinor, η οποία και έκλεισε προσωρινά για προληπτικούς λόγους, ενώ μέχρι στιγμής άγνωστο παραμένει για πόσο θα παραμείνει κλειστή.

Δεν υπήρξαν σημάδια διαρροής από το πετρελαιοφόρο Sola TS, αν και θα επέστρεφε στο λιμάνι για επιθεώρηση, δήλωσε στο Reuters o αρχηγός διάσωσης Ben Vikoeren.

Πληροφόρηση για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πραγματοποιήθηκε το ατύχημα μεταξύ του δεξαμενόπλοιου M/T SOLA TS και της νορβηγικής φρεγάτας KNM HELGE INGSTAD έδωσε η εταιρεία Tsakos Columbia Management

Αναλυτικότερα, η εταιρεία Tsakos Columbia Management (“TCM”) S.A., διαχειρίστρια του δεξαμενοπλοίου M/T SOLA TS (IMO No 9724350, σημαία Μάλτας, κλάση DNV-GL), γνωστοποιεί ότι την 8η Νοέμβριου 2018, στις 03.02 ώρα Γκρίνουϊτς περίπου, το δεξαμενόπλοιο M/T SOLA TS, έχοντας ολοκληρώσει τη διαδικασία φόρτωσης στο λιμάνι Sture της Νορβηγίας κι ενώ βρισκόταν εν πλω, ενεπλάκη σε σύγκρουση με το σκάφος KNM HELGE INGSTAD του Νορβηγικού Πολεμικού Ναυτικού.

Σημειώνεται ότι κατά τη στιγμή της σύγκρουσης, το M/T SOLA TS ήταν προσδεμένο με ρυμουλκό και βρισκόταν υπό την καθοδήγηση / έλεγχο τοπικού πιλότου-πλοηγού.

Το M/T SOLA TS ανέφερε περιορισμένες, ελάσσονος έκτασης υλικές ζημιές. Ουδείς τραυματισμός μελών του πληρώματος και ουδεμία ρύπανση του θαλασσίου περιβάλλοντος αναφέρθηκαν.

Αναφέρθηκαν ζημίες στο σκάφος του Νορβηγικού Ναυτικού. Από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε για το συμβάν η διαχειρίστρια εταιρεία εστίασε τις προσπάθειές της προς την κατεύθυνση της ασφάλειας όλων των εμπλεκομένων στο περιστατικό κι εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της προς όλα τα μέλη του πληρώματος του Νορβηγικού πολεμικού πλοίου.

Προς το παρόν το M/T SOLA TS βρίσκεται πλησίον του σημείου του ατυχήματος και είναι προγραμματισμένο να κατευθυνθεί για ελλιμενισμό σε γειτονικό λιμένα, με χρήση δικής του ισχύος, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες τεχνικές επιθεωρήσεις και να συνεχίσει το ταξίδι του.

Η TCM ενεργοποίησε αμέσως τις διαδικασίες έκτακτης ανάγκης και βρίσκεται σε διαρκή επαφή τόσο με τον Καπετάνιο του M/T SOLA TS όσο και με τις αρμόδιες τοπικές αρχές.

Η διαχειρίστρια εταιρεία θα συνδράμει με όλα τα πρόσφορα μέσα τις αρχές στο πλαίσιο της διερεύνησης των αιτίων του συγκεκριμένου περιστατικού.

Σε περίπτωση που προκύψουν περαιτέρω πληροφορίες, η TCM θα επανέλθει με νεότερη ανακοίνωση.

Πηγή: Mononews.gr

 

Print

x

 

Το Ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χίου σας υπενθυμίζει: Το κράνος και η ζώνη σώζουν ζωές. Ο αγγειοχειρούργος Παύλος Βακαλόπουλος δέχεται το Σάββατο 24 Νοεμβρίου στην Γενική Κλινική Χίου Ζωοδόχος Πηγή. Για ραντεβού 2271043302. Πωλείται ξενοδοχειακός εξοπλισμός δωματίων πεντάστερου ξενοδοχείου ελαφρώς μεταχειρισμένος, σε τιμές κάτω του κόστους! Επίσης πωλείται γεννήτρια STAMFORD 100KVA - με κινητήρα πετρελαίου Dorman και ενσωματωμένη δεξαμενή καυσίμου 300lt. Τηλέφωνο επικοινωνίας 6936149663.

 


 

Background Color:
 
Background Pattern:
Reset