Menu

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η Πέρδικα της Χίου

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Χίου «Άρτεμις» καλεί τους φίλους κυνηγούς να παρευρεθούν στην ομιλία – συζήτηση που διοργανώνει το Σάββατο 30-06-2018 και ώρα 6:00 το απόγευμα στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Χίου με θέμα «Η Πέρδικα της Χίου»

Θυμιανούσικο Παραδοσιακό Πανηγύρι

Παραδοσιακό Νησιώτικο πανηγύρι διοργανώνει την Κυριακή 1 Ιουλίου ο ΜΕΟΘ στην αυλή των Αγίων Αναργύρων Θυμιανών με την ορχήστρα των Αφών Αυγουστίδη. Το πανηγύρι θα ξεκινήσει νωρίς (21:30) όπως ακριβώς και τα παλιά χρόνια και θα είναι γεμάτο ήχους, μελωδίες και σπιτικές γεύσεις του νησιού.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΓΑΝΥ

Η Εταιρεία Γονέων Ατόμων Νοητικά Υστερούντων Χίου και οι δομές της (Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης και Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας) προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου "Γλυκόπικρες Θύμησες" της Ζωής Μαυρογένους.

ΚΕΝΤΡΙΣΕ ΤΟ «Το αλφαβητάρι μιας εποχής»

Το βιβλίο «Το αλφαβητάρι μιας εποχής» (εκδόσεις «Νησίδες») του εκπαιδευτικού κ. Μιχάλη Ανεζίρη, παρουσιάστηκε την Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018 στο αναγνωστήριο της βιβλιοθήκης Χίου Κοραή.

Καλαμωτή: Μαγική βραδιά στην τελετή αποφοίτησης του Γυμνασίου

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πραγματοποιήθηκε στις 22 Ιουνίου 2018, στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου Καλαμωτής, η τελετή λήξης της σχολικής χρονιάς 2017 - 2018.

ΠΛΟΥΣΙΟ ΜΕΝΟΥ ΜΕ ΜΑΤΣΑΡΑ ΣΤΡΑΤΟΥ-ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΧΟΡΟΙ ΕΚΘΕΣΕΙΣ & ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών 26 Ιουνίου 2018, το Συμβουλευτικό Κέντρο ΚΕΘΕΑ Χίου και το Κέντρο Πρόληψης Χίου ναυτίλος σας προσκαλούν να συμμετέχετε στις παρακάτω εκδηλώσεις

Επίσκεψη σε έναν ανεκμετάλλευτο πολιτιστικό θησαυρό

Εθιμοτυπική επίσκεψη στην Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Χίου ¨Κοραής¨, έναν ανεκμετάλλευτο πολιτιστικό θησαυρό για το νησί μας πραγματοποίησε η ΝΟΔΕ Χίου την Παρασκευή 22 Ιουνίου.

Άναψαν φωτιές με ρυθμούς Brasilionico (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Εθελοντική Ομάδα «Το Κάστρο της Χίου – Ένας Χαμένος Παράδεισος», σε συνεργασία με την μπάντα Brasilionico Grupo Percussivo, διοργάνωσαν το Σάββατο 23 Ιουνίου 2018, ανήμερα της εορτής του Άη Γιάννη του Φανιστή, την αναβίωση του εθίμου του Κλήδονα.

Το αλφαβητάρι μιας εποχής

Το βιβλίο «Το αλφαβητάρι μιας εποχής» (εκδόσεις «Νησίδες») του εκπαιδευτικού κ. Μιχάλη Ανεζίρη, θα παρουσιασθεί την Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018 και ώρα 7.30 το απόγευμα, στο αναγνωστήριο της βιβλιοθήκης Κοραή.

Καλοκαιρινές δραστηριότητες Μ.Ε.Ο.Θ

Σε συνέχεια των καλοκαιρινών εκδηλώσεων ο ΜΕΟΘ μας προσκαλεί το Σάββατο 23 Ιουνίου και ώρα 21:00 στην πλατεία του Αγίου Ευστρατίου Θυμιανών όπου, όπως κάθε χρόνο, θα αναβιώσουμε το έθιμο των Φανών του Άη Γιάννη. Μη ξεχάσετε να φέρετε το πρωτομαγιάτικο στεφάνι σας!

Oλοκληρώθηκε το σεμινάριο120 συμμετέχοντες

Την Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2018, ολοκληρώθηκε το σεμινάριο της Tsakos Columbia Shipmanagement, σε συνεργασία με το DNV GL REGISTER, στις εγκαταστάσεις του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος» στη Χίο, με θέμα “Shipping: Modern environmental requirements/changes”, ενώ πραγματοποιήθηκε και παρουσίαση του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων Ομίλου...

Έκθεση νεανικής φωτογραφίας στο Μουσείο Μαστίχας Χίου

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με τη Φωτογραφική Λέσχη Χίου (ΦΛΧ) εκθέτουν τα φωτογραφικά έργα των παιδιών και εφήβων που συμμετείχαν στο εργαστήρι με τίτλο «Τα Μαστιχοχώρια αφηγούνται», το Σάββατο 23 Ιουνίου (ώρα 12:00), στο Μουσείο Μαστίχας Χίου.

Αναβίωση εθίμου Άη Γιάννη Φανιστή στο Κάστρο της Χίου!

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η Ε.Ο.Δ «Το Κάστρο της Χίου Ένας Χαμένος Παράδεισος», σε συνεργασία με την μπάντα του Brasilionico Grupo Percussivo, σας προσκαλούν το Σάββατο 23 Ιουνίου 2018, ανήμερα της εορτής του Άη Γιάννη του Φανιστή, κοντά στα Οθωμανικά Λουτρά του Κάστρου της Χίου (100μ. από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου) και ώρα 9.30 μ.μ για να αναβιώσουμε το έθιμο του Αγίου...

Ο ΔΑΦΝΟΥΣΙΚΟΣ ΚΛΗΔΟΝΑΣ

O Πολιτιστικός Σύλλογος Δαφνώνα "Η Δάφνη" θα γιορτάσει το έθιμο του Κλήδονα, την ημέρα του Αγίου Ιωάννου Προδρόμου, την Κυριακή 24 Ιουνίου στις 8.00 μ.μ. στην αυλή του Σχολείου. Θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι με την συμμετοχή χορευτικών συγκροτημάτων.

123456789101112131415

 

Το Ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χίου σας υπενθυμίζει: Το κράνος και η ζώνη σώζουν ζωές. Ο αγγειοχειρούργος Παύλος Βακαλόπουλος θα δέχεται στις 29 Δεκεμβρίου και Σάββατο 5 Ιανουαρίου στην Γενική Κλινική Χίου Ζωοδόχος Πηγή. Για ραντεβού 2271043302. Πωλείται ξενοδοχειακός εξοπλισμός δωματίων πεντάστερου ξενοδοχείου ελαφρώς μεταχειρισμένος, σε τιμές κάτω του κόστους! Επίσης πωλείται γεννήτρια STAMFORD 100KVA - με κινητήρα πετρελαίου Dorman και ενσωματωμένη δεξαμενή καυσίμου 300lt. Τηλέφωνο επικοινωνίας 6936149663.
Background Color:
 
Background Pattern:
Reset