Menu

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το κ ... σέρνει καράβι

Το κ ... σέρνει καράβι

 

Επισκευάζεται επιτέλους το ιστορικό καΐκι Στυλιανός  που έμενε παροπλισμένο εδώ και αρκετά χρόνια στο Καστέλο.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Ματθαίος Φαφαλιός εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση :  

Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι το καΐκι Στυλιανός μπορεί και θα σωθεί.

Το ταξίδι του στη στεριά τα τελευταία χρόνια έφερε γκρίνιες και φουρτούνες. ΟΙ καραβομαραγκοί μας έδωσαν τελεσίγραφα για την ολική τους καταστροφή, μερίδα συμπολιτών μας , θεωρεί όχι άδικα πως είναι επικίνδυνο να στέκει ένα σάπιο κουφάρι σε χώρο που υπάρχουν τόσα παιδιά. Έτσι με βαριά καρδιά αποφασίσαμε να κοπεί.

Όμως ο ρομαντισμός των δημοτών μας, η αίγλη του παλιού σκαριού, τα συσσωρευμένα συναισθήματα όλων μας κατάφεραν να δώσουν μια ακόμα ευκαιρία στο Στυλιανό.

Βρέθηκε ο καραβομαραγκός που θα αναλάβει την επισκευή του με την προϋπόθεση να μην μετακινηθεί από το σημείο όπου στέκει μέχρι σήμερα.

Οι μελέτες έχουν ολοκληρωθεί και σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες.

Επίσης περήφανος για τη νεολαία του Βροντάδου σας ανακοινώνω ότι οι Ναυτοπρόσκοποι θα αναλάβουν τη συντήρηση του Στυλιανού έπειτα από την επισκευή του.

Για το θέμα αυτό η ΛΑΣ εξέδωσε την παρακάτω  ανακοίνωση:

Οι… εκλογές σέρνουν καράβι

Κάπως έτσι θα μπορούσε να παραφραστεί η λαϊκή παροιμία, αφού οι εκλογικές αυτοδιοικητικές μηχανές βρίσκονται στη θέση “πρόσω ηρέμα!” και το καραβόσκαρο “ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ”, στην περιοχή Γούβι του Βροντάδου από την κατάσταση του καταδικασμένου σε διάλυση, τώρα δείχνει να έχει μια ελπίδα σωτηρίας (;) έστω και αργά. Να γιατί “οι… εκλογές σέρνουν καράβι”.

Από την ημέρα της τοποθέτησής του στη θέση που βρίσκεται μέχρι και σήμερα -6 χρόνια τώρα- η αδιαφορία, η απροθυμία και η απάθεια των τοπικών αρχών δεν επέτρεψε να πέσει πάνω του ούτε μία πινελιά μπογιά.

Αφέθηκε στη μοίρα του, πλιατσικολογήθηκε από επιτήδειους, απαξιώθηκε ως μουσειακό - αλιευτικό σκαρί, σήμα κατατεθέν της βρονταδούσικης παράδοσης στην αλιεία και τη ναυπηγική τέχνη.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση χτυπήσαμε πολλές φορές το καμπανάκι του κινδύνου διάλυσης του σκαριού σε “ώτα μη ακουόντων”, μέχρι που φτάσαμε σε σημείο να κάνουμε ειδική εισήγηση, προτείνοντας συγκεκριμένες λύσεις σωτηρίας του, με την επιστημονική συνδρομή και την ναυτική εμπειρία στελεχών μας. Απορρίφθηκε η εμπεριστατωμένη εισήγησή μας και βγήκε η απόφαση της διάλυσης για… καυσόξυλα (συγκροτώντας μάλιστα προς τούτο και επιτροπή), αφού - όπως φάνηκε- ο βασικός λόγος δεν ήταν  η αδυναμία και το μάταιο της συντήρησης, αλλά το κόστος της.

 Στη συνεδρίαση της 31ης-10-2018 η δημοτική αρχή έρχεται να επιβεβαιώσει όσα  η Λαϊκή Συσπείρωση υποστήριζε και υποστηρίζει για τη σημασία και τη δυνατότητα διάσωσης του μουσειακού σκάφους, βάσει της εισήγησης μας. Αυτά που για τη δημοτική αρχή ήταν τότε αδύνατα, τώρα γίνονται δυνατά. Άραγε, τι μεσολάβησε για να “ανακρούσει πρύμνα” από την αρχική της θέση;  

Επιβραβεύουμε την αλλαγή πλεύσης και του χωρικού αντιδημάρχου και της δημοτικής αρχής που κατάλαβαν, έστω  κι αργά,  ότι ένα πολιτισμικό μουσείο δεν μπορεί να σταλεί ελαφρά τη καρδία στη φωτιά. Συγχρόνως όμως αναρωτιόμαστε αν τελικά έχουμε άδικο όταν λέμε πως οι… εκλογές σέρνουν καράβι.-

 

Print

x

 

Το Ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χίου σας υπενθυμίζει: Το κράνος και η ζώνη σώζουν ζωές. Ο αγγειοχειρούργος Παύλος Βακαλόπουλος δέχεται το Σάββατο 24 Νοεμβρίου στην Γενική Κλινική Χίου Ζωοδόχος Πηγή. Για ραντεβού 2271043302. Πωλείται ξενοδοχειακός εξοπλισμός δωματίων πεντάστερου ξενοδοχείου ελαφρώς μεταχειρισμένος, σε τιμές κάτω του κόστους! Επίσης πωλείται γεννήτρια STAMFORD 100KVA - με κινητήρα πετρελαίου Dorman και ενσωματωμένη δεξαμενή καυσίμου 300lt. Τηλέφωνο επικοινωνίας 6936149663.

 


 

Background Color:
 
Background Pattern:
Reset