”Αγαπώ υπερβολικά τη χώρα μου για να είμαι εθνικιστής”

Ένα παραμύθι για ένα φάντασμα πλανιέται στη χώρα:η Βόρεια Μακεδονία απειλεί την Ελλάδα.Με AEΠ 6%,αμυντική ισχύ 1,8% και πληθυσμό μόλις το 1/8 της Ελλάδας!!! Δεν το χάβουν ούτε τα παιδιά του Δημοτικού.Αντίθετα,κάποιοι είναι “έτοιμοι από καιρό” να μπουκάρουν στη ΠΓΔ της Μακεδονίας-Βόρεια Μακεδονία και φοβούνται,ντρέπονται ακόμα να το λένε δημόσια.Άλλοι πάλι,που είναι πιο ”ζωηροί” και “αυθόρμητοι”,δεν κρατήθηκαν και το παν χτες στη Βουλή.Εθνικιστές είναι και οι μεν,και οι δε.

 

Οι αντιδράσεις των ΝΔ, Πασοκ, Αν.Ελλ, Χ.Α λοιπού εθνικόφρονου συνονθυλεύματος (και κάποιων παπαγάλων τους) γίνονται με πρόσχημα το ”Μακεδονικό” τζογάροντας στα ψηφαλάκια των ημιμαθών και των αφελών.Υπηρετούν παράλληλα τους σχεδιασμούς και τις ιδιοτελείς σκοπιμότητές τους,που δεν έχουν σχέση με τα συνολικά συμφέροντα και την προστασία της χώρας και του λαού.

 

Το αφήγημα του κομματικού πλέγματος στο οποίο αναφέρομαι (μόνο αγνές κι αμόλυντες παρθένες πολιτικά δεν είναι) έτσι μετατρέπεται σε ένα μισαλλόδοξο επιθετικό και επικίνδυνο εθνικισμό.Που δεν ωφελεί τη χώρα και το λαό, όπως διατείνεται, αλλά την ταξική μεροληψία των  συμφερόντων τους. Η ιστορία επίσης μάς διδάσκει πως εθνικισμός και φασισμός (κρυφός ή φιλικός) φοράνε για φερετζέ τους πάντα έναν ”πατριωτισμό”.

 

Το συμφέρον των ”από κάτω” είναι η καλή γειτονία,η ειρηνική συνύπαρξη και η συνεργασία με τους λαούς των όμορων χωρών.Όσοι αγαπούν πραγματικά την πατρίδα τους υπερασπίζονται την ειρήνη και τη φιλία στην περιοχή μας.Αυτό είναι σήμερα το πρώτιστο καθήκον για κάθε λογικά σκεπτόμενο και προοδευτικό άνθρωπο.Τα υπόλοιπα θα τα λύσει η ίδια ζωή. Έτσι γινόταν πάντα.

 

Παρόλα αυτά για ένα θέμα που θα’ πρεπε να είχε λυθεί πολλά χρόνια πριν,ενδεικτικά σταχυολογώ τα παρακάτω κι όποιος ΘΕΛΕΙ να καταλάβει,ας καταλάβει…

 

Χίος 17/1/2019

Βασίλης Μαυρέλος

Please follow and like us:
fb-share-icon
Αρέσει σε %d bloggers: