ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ & ΤΟ ΨΥΧΩΜΕΝΟ ΧΙΩΤΙΚΟ ΟΧΙ-ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

Παράκληση προς τιμή του Αγίου Δημητρίου προστάτη της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας πραγματοποιήθηκε στο Μητροπολιτικό Ναό Χίου. Για να μην εκχωρηθούν όσα μας ανήκουν σε κανέναν. Πλήθος κόσμου  παραβρέθηκε στον Μητροπολιτικό ναό προσευχόμενος για τη Μακεδονία.

Στο πέρας της παράκλησης Με γλώσσα και ψυχή Κανάρη ακούστηκε το μήνυμα του Μητροπολίτη Χίου κ.κ. Μάρκου:  Τις ημέρες αυτές που τίθενται σε  διαπραγμάτευση τα απαράγραπτα και αδιαπραγμάτευτα δικαιώματά μας, τη γλώσσα μας και της ιστορίας του πολιτισμού της ταυτότητάς μας της μιας και μοναδικής Μακεδονίας της Ελληνικής τόσο από εθνικής όσο και επιστημονικής πλευράς η απάντησή μας είναι ΟΧΙ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ:

 

 

Στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, βρίσκεται ο Βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Νότης Μηταράκης. Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης δήλωσε:

«Η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού είναι εναντίον της συμφωνίας των Πρεσπών. Μία συμφωνία η οποία δεν τηρεί την εθνική γραμμή, δημιουργεί βάσεις για αλυτρωτισμό στο μέλλον. Πρέπει οι Έλληνες ενωμένοι να προστατεύσουμε τα εθνικά μας δικαιώματα και χαίρομαι που ο Ελληνικός λαός έχει κατέβει στο Σύνταγμα να διαδηλώσει ειρηνικά.»

ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

 

Please follow and like us: