Μαζί αναδεικνύουμε το Χιώτικο Κάστρο


Πρόσκληση Ανοικτού Ενδιαφέροντος

Συγκέντρωση Φωτογραφικού Υλικού

Τρόποι Διασκέδασης/Ψυχαγωγίας από τη Χίο του Χθες

Διαφημίσεις/Αφίσες από παλαιές επιχειρήσεις της Χίου

Η Ε.Ο.Δ Το Κάστρο της Χίου ένας Χαμένος Παράδεισος, σε συνεργασία με την ομάδα μέσου κοινωνικής δικτύωσης “Παλαιές Φωτογραφίες Χίου“, επιθυμεί να καταγράψει τους Τρόπους Διασκέδασης/Αναψυχής/Ψυχαγωγίας των Χιωτών μέσα από παλαιές φωτογραφίες, καθώς και Διαφημίσεις/Αφίσες Παλαιών Επιχειρήσεων της Χίου, με στόχο την ανάδειξη τους μέσα από έκθεση που θα πραγματοποιηθεί.

Οι καιροί που βιώνουμε είναι πραγματικά δύσκολοι, αχαρτογράφητοι και αβέβαιοι. Πέρσι, για προσωπικούς λόγους μελών της ομάδας δεν έγινε εφικτή η πραγματοποίηση της έκθεσης και ο στόχος μεταφέρθηκε για το φετινό καλοκαίρι. Τα γεγονότα λόγω της πανδημίας μπορεί να μας πρόλαβαν, αλλά αν οι συνθήκες επιτρέψουν την διεξαγωγή εκδηλώσεων, τότε πιστεύουμε ότι είναι καθήκον μας η υλοποίηση της έκθεσης. Το Χθες, μπορεί να μας διδάξει πώς να χτίσουμε το Τώρα και πως να επενδύσουμε στο Αύριο. 

Στην εθελοντική μας αυτή προσπάθεια ζητάμε τη δική σας συμβολή, γι’ αυτό απευθύνουμε ανοικτή πρόσκληση σε όλους τους Χιώτες που διαθέτουν ανάλογο υλικό, να συμβάλουν στην υλοποίηση της. Οι παλαιές φωτογραφίες (θεωρούνται φωτογραφίες από την δεκαετία του 1980 και πριν) θα πρέπει να απεικονίζουν ποικίλους τρόπους διασκέδασης/ψυχαγωγίας, π.χ πανηγύρια, χορούς, εκδρομές σε διάφορα σημεία του νησιού, κέντρα διασκέδασης, γιορτές, διάφορα παιχνίδια κ.τ.λ. ή διαφημίσεις/αφίσες/περιτυλίγματα που να απεικονίζουν τις επιχειρήσεις της Χίου (εταιρείες, καταστήματα, εργοστάσια κτλ).

Όσοι έχουν ήδη αποστείλει φωτογραφίες δεν χρειάζεται να τις ξαναστείλουν.

Οι φωτογραφίες θα πρέπει να στέλνονται σκαναρισμένες μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος στο:

tropoidiaskedasischios@gmail.com

(το σκανάρισμα να είναι τέτοιας ποιότητας ώστε να μπορεί να εκτυπωθεί σε μέγεθος Α4, ανάλυσης 300PDI) μέχρι και τις 25 Ιουλίου 2020.

Όλες οι φωτογραφίες θα πρέπει να προέρχονται από προσωπικά αρχεία (δεν επιτρέπονται φωτογραφίες καρτ-ποστάλ, φωτογραφίες που ανήκουν σε αρχεία χωρίς την έγκριση των κατόχων τους και φωτογραφίες που απλά ανέβηκαν στο διαδίκτυο).

Επιπλέον, η κάθε φωτογραφία θα πρέπει συνοδεύεται από όσα περισσότερα στοιχεία υπάρχουν γι αυτήν, π.χ αρχείο από όπου προέρχεται, χρονολογία φωτογραφίας (περίπου), τόπος, στοιχεία ανθρώπων που απεικονίζονται, κάποια λόγια για το τι απεικονίζει.

Για περισσότερες πληροφορίες ή απορίες μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας τόσο μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος, όσο και μέσω τηλεφώνου στο 6985083952.

Σας ευχαριστούμε πολύ και προσμένουμε στην ανταπόκριση σας.

Ε.Ο.Δ Το Κάστρο της Χίου ένας Χαμένος Παράδεισος & Παλαιές Φωτογραφίες Χίου

http://www.chioscastle.gr/?page_id=3556www.chioscastle.gr
Please follow and like us:
fb-share-icon