Συνέντευξη: Η έκτρωση είναι σφαγή μιας ύπαρξης

Στις 25 Δεκεμβρίου εορτάσαμε τα Χριστούγεννα, στις 26 την Σύναξη της Θεοτόκου, στις 27 σήμερα τη μνήμη του πρωτομάρτυρος Στεφάνου.

Στις  29 Δεκεμβρίου, εορτάζουμε τη μνήμη των 14.000 νηπίων που σφάγιασε ο Ηρώδης. Απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου Νίκου Ζερβόπουλου (στον Ρ/Σ Σήμαντρο της Μητροπόλεως Χίου- Μητροπολιτικού ναού στην Χριστουγεννιάτικη εκπομπή Χιακοί Παλμοί που ήταν προσκεκλημένος) για τις σφαγές των νηπίων ο Μητροπολίτης Χίου κκ. Μάρκος απάντησε : τότε είχαμε τις σφαγές των 14.000  νηπίων από τον Ηρώδη. Τώρα έχουμε αμέτρητες σφαγές  μέσω των αμβλώσεων.

 

Χαρακτηριστικά τόνισε πόσες εκτρώσεις γίνονται στις μέρες. Είναι πολλαπλάσιες της σφαγής του Ηρώδη. Ειδικά όταν γίνονται και από ανήλικες κοπέλες. Είναι σφαγή ενός νηπίου μιας ύπαρξης. Επίσης καυτηρίασε τις επισκέψεις επωνύμων και υποψηφίων σε νοσοκομεία και γηροκομεία αναφέροντας ότι καλό είναι να είμαστε κοντά στους άρρωστους και ηλικιωμένους όλο το χρόνο και όχι ανήμερα των Χριστουγέννων μόνο για την φωτογραφία.

Παρακολουθείστε ολόκληρη την συνέντευξη που παραχώρησε ο Μητροπολίτης Χίου κκ. Μάρκος στον Νίκο Ζερβόπουλο από τον   Ρ/Σ Σήμαντρο στους 93,10 FM της Μητροπόλεως Χίου- Μητροπολιτικού ναού την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου στις 11:00.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΝ Ρ/Σ ΣΗΜΑΝΤΡΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΑ

Please follow and like us:
fb-share-icon