ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ & ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ

 

Λίγες μέρες έμειναν μέχρι την 26η Μαΐου, όπου καλούμαστε να ψηφίσουμε για τις Αυτοδιοικητικές εκλογές. Είναι η πρώτη φορά που ψηφίζουμε με την μέθοδο της Απλής Αναλογικής και αυτό εξαρχής είναι θετικό αφού δίνεται η δυνατότητα εκπροσώπησης όλων των δημοτών, γιατί είναι δεδομένο ότι το σημερινό δημοτικό συμβούλιο Χίου δεν εκπροσωπεί το σύνολο των συμπολιτών μας. Επιπλέον εκτός της ελλειμματικής αντιπροσώπευσης παρατηρείται και αδυναμία εκπλήρωσης των υποχρεώσεων που έχουν οι εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Έχω παρακολουθήσει σχεδόν το σύνολο των δημοτικών συμβουλίων-υπάρχει η δυνατότητα και παρακολούθησης από live camera- και διαπίστωσα ότι υπάρχουν δημοτικοί σύμβουλοι που δεν έχουν τοποθετηθεί ποτέ, δεν ξέρει ο πολίτης την άποψη τους και το μόνο που κάνουν είναι να σηκώνουν το χέρι και να ψηφίζουν ανάλογα με την γραμμή της παράταξης. Με την απλή αναλογική υποχρεούται όλες οι παρατάξεις σε συνεργασίες και ευρύτερες συγκλίσεις γιατί δεν υπάρχει πλέον η πλειοψηφούσα δημοτική αρχή που μπορεί να ψηφίζει ότι θέλει ,τα οποία δεν είναι πάντα προς όφελος όλων των συμπολιτών μας. Είναι κοινή διαπίστωση ότι χρειάζεται να αλλάξουν πράγματα και νοοτροπίες στον τόπο μας για να προχωρήσουμε μπροστά και να πάρει η Χίος και οι δημότες της ,την θέση που πρέπει να έχουν.

Αυτά δεν γίνονται με ωραία λόγια και πολλά <θα>, απαιτείται έργο και άνθρωποι με διάθεση και όραμα που θέλουν να προσφέρουν προς όφελος όλων των συμπολιτών μας χωρίς διαχωρισμούς, διακρίσεις και αποκλεισμούς. Στο επόμενο Δημοτικό συμβούλιο χρειάζεται να εκλεγούν ενεργοί πολίτες που παρεμβαίνουν, διεκδικούν, αγωνίζονται με σύστημα και μεθοδικότητα . Αυτό βρίσκεται στα χέρια των συμπολιτών μας που με την ψήφο τους θα το καθορίσουν.

Ας αναλογιστούμε όλες και όλοι οι Χιώτισσες και οι Χιώτες, την δύναμη που μας δίνει η ψήφος μας, ας θυμηθούμε τι έκαναν όλοι όσοι στείλαμε στο Δημοτικό συμβούλιο τα προηγούμενα χρόνια ,σε τι κατάσταση βρίσκεται η Χίος, πόσο έχει αναπτυχθεί, ποια η εικόνα που αντικρίζει ο επισκέπτης που φθάνει στην Χίο-λιμάνι και αεροδρόμιο-, πόσο έχουν αναπτυχθεί όλα όσα αποτελούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας, γιατί δεν έχουμε νερό ,γιατί έχουμε γεμίσει κουφάρια ημιτελών έργων, γιατί επικρατεί στην πόλη αυτό το κυκλοφοριακό χάος και γιατί ερήμωσαν και παραμελήθηκαν οι γειτονιές και τα χωριά μας.
Πιστεύω πάντα στην κρίση των συμπολιτών μου.

ΑΡΘΡΟ
της ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΜΑΝΙΤΣΟΥΔΗ
-Εκπαιδευτικός
-Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με το ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ ΧΙΟΥ

 

 

Please follow and like us:
fb-share-icon