ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΑΜΟ
Η πρέσβης της Ελλάδας στην Σμύρνη κ. Αργυρώ Παπούλια αναφέρει σχετικά:

ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΑΜΟ
Ο σεισμός, οι ανθρώπινες απώλειες και οι υλικές ζημιές στη Σμύρνη, στο Κουσάντασι και στη Σάμο είχαν ως αποτέλεσμα να δεχόμαστε μεγάλο αριθμό κλήσεων και μηνυμάτων από φίλες και φίλους από κάθε γωνιά της Ελλάδας, αλλά και από τη Τουρκία.
Χθες, ολοκληρώνοντας τη θητεία μου αναχωρήσαμε από τη Σμύρνη και από σήμερα το πρωί βρισκόμαστε στον Πειραιά για λίγες ημέρες πριν από τη μετάβασή μας στο Μεξικό.
Μετά το σεισμό επικοινωνήσαμε με το Σεβ. Μητροπολίτη Σμύρνης κ. Βαρθολομαίο, τα στελέχη του Γενικού Προξενείουκαι μέλη της Κοινότητας. Χαίρουν άκρας υγείας.
Τα στελέχη του Γενικού Προξενείου, η δεύτερη οικογένειά μας για 4,5 χρόνια μας περιέγραψαν το σεισμό ως τον μεγαλύτερο που έχουν βιώσει και όπως κάποιοι ανέφεραν πρωτοφανούς διάρκειας, “ένας σεισμός που δεν τελείωνε”, όπως χαρακτηριστικά υπογράμμιζαν. Πολύ μεγαλύτερος από το σεισμό του Ιουνίου του 2017 που είχαμε βιώσει τότε.
Οι σκέψεις μας βρίσκονται μαζί τους, όπως και στους πολλούς φίλους στη Σάμο, αλλά και στους πολίτες της Σμύρνης που δοκιμάζονται σήμερα.

 Please follow and like us:
fb-share-icon