Σμύρνη- Θεσσαλονίκη : Ξεκινά η απευθείας ακτοπλοϊκή σύνδεση

Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χίου ενημερώνει ότι το κράνος και η ζώνη σώζουν ζωές
Το πλοίο που είναι στην ατζέντα εδώ και δέκα χρόνια, θα ξεκινήσει τα δρομολόγια του στα μέσα Σεπτεμβρίου, συνδέοντας την Θεσσαλονίκη με την Σμύρνη.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου, η εφημερίδα Χουριέτ, σε πρωτοσέλιδο άρθρο της, αναφέρει πως το πλοίο θα έχει την δυνατότητα να μεταφέρει 55 φορτηγά και 930 επιβάτες.

Οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως το πλοίο θα εκτελεί ένα δρομολόγιο την βδομάδα και το ταξίδι θα διαρκεί 12-13 ώρες.

Πέραν των προοπτικών που διανοίγονται στον τουριστικό τομέα, η δρομολόγηση του πλοίου αναμένεται να συμβάλλει καθοριστικά και στις μεταφορές αγαθών, μειώνοντας την ουρά των φορτηγών, τις καθυστερήσεις και την ταλαιπωρία στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό που έχει γίνει από την πλοιοκτήτρια εταιρεία, το πλήρως μετασκευασμένο “Smyrna di Levante”, που ήταν πλοίο μεταφοράς τρένων, προγραμματίζεται να αποπλέει απόγευμα από τη Σμύρνη για να βρίσκεται το πρωί της επομένης στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ενώ ανάλογα θα εκτελείται και ο πλους με αναχώρηση από την Θεσσαλονίκη.

Smyrna di Levante - πλοίο

Το “Smyrna di Levante”, μήκους 160 μέτρων και πλάτους 23 μ., θα μπορεί να μεταφέρει περίπου 55 φορτηγά των 16 μέτρων (ΤIR), 930 επιβάτες ενώ διαθέτει 77 καμπίνες επιβατών με 210 κλίνες. Το πλοίο θα ταξιδεύει με ταχύτητα 18,5-19 κόμβων/ ώρα και το ταξίδι θα διαρκεί 12-13 ώρες.

Η ιδέα ακτοπλοϊκής σύνδεσης της  Θεσσαλονίκης με Σμύρνη, είχε πρωτοαναφερθεί το 2011, αλλά οι συζητήσεις που γίνονταν μεταξύ ελληνικής και τουρκικής πλευράς «σκόνταφταν» σε μια σειρά από λόγους.

ΠΗΓΗ: ΑΝΤ1.GR

Ακολουθήστε την Chiosin.gr για να μαθαίνετε έγκυρα , άμεσα και αντικειμενικά τα νέα από τη Χίο

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο facebookPlease follow and like us:
fb-share-icon