Την πίτα της έκοψε η ΟΧΣΑ

Ασφυκτικά γεμάτη ήταν η ιδιόκτητη αίθουσα της Ομοσπονδίας Χιακών Σωματείων Αττικής την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου κατά την εκδήλωση κοπής της πίτας. Όλοι σχεδόν οι Σύλλογοι μέλη της ΟΧΣΑ είχαν πληθωρική παρουσία. Επικράτησε ωραία ατμόσφαιρα. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε:

Α) Για την αντιπροσωπεία της Αδελφότητας Ψαριανών, η οποία τα τελευταία χρόνια απείχε των εκδηλώσεων της Ομοσπονδίας.

Β) καθώς και στην Χιακή Αδελφότητα Αττικοβοιωτίας: Ο Κοράης, που για πρώτη φορά αντιπροσωπεία του, παρέστη σε εκδήλωση της Ομοσπονδίας και όχι μόνο αυτό. Αλλά και μεταξύ του προέδρου της Ομοσπονδίας Αργύρη Κοκκινάκη και του νεοεκλεγέντος προέδρου του Κοραή Γιώργου Δανιήλ συμφωνήθηκε στενή συνεργασία από εδώ και στο εξής, η οποία ανακοινώθηκε από τους δύο προέδρους με θερμή χειραψία.

Στην πρόεδρο της Αδελφότητας Ψαριανών Ελένη Κωνσταντάρα, έτυχε και το φλουρί της πίτας που κόπηκε για τους προέδρους και εκπροσώπους των Συλλόγων και τους επισήμους που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση. Κομμάτια πίτας μοιράστηκαν και σ’ όλους τους παρευρισκομένους.

Την πίτα ευλόγησε ο αρχιμανδρίτης Ειρηναίος προϊστάμενος του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως Καλλιθέας, ο οποίος βρίσκεται απέναντι από τα ιδιόκτητα γραφεία της Ομοσπονδίας.

Στην τυχερή της πίτας δόθηκε εισιτήριο για το χορό της Ομοσπονδίας που θα γίνει στις 17 Μαρτίου στο κέντρο Άμμος, που βρίσκεται επί της Λεωφ. Ποσειδώνος 64, στον Άλιμο (τηλ. 210 9817980).

Τους παρευρισκόμενους χαιρέτησε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αργύρης Κοκκινάκης, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε:

Η Ομοσπονδία έχει ως σημαία της το καλό του νησιού μας. Οι προσπάθειές της στοχεύουν στη διατήρηση των ηθών και εθίμων του νησιού μας, τη συμπαράσταση στις αρχές για τη λύση προβλημάτων του, αλλά και συμβολή στη λύση προβλημάτων που ανακύπτουν και έχουν σχέση με τη Χίο. Και κατέληξε.

Στοχεύουμε η λέσχη μας, στο πατάρι της οποίας βρίσκονται και τα γραφεία να γίνει για τα μέλη των Συλλόγων, Χιώτικο στέκι.

Ο πρόεδρος έκοψε ένα κομμάτι από την πίτα και στη συνέχεια κάλεσε τους δύο αντιπροέδρους, Κώστα Λυμπουσάκη και Μαρία-Μαρκέλλα Βαρώνη, οι οποίοι συνέχισαν την κοπή. Ο κ. Κοκκινάκης ευχαρίστησε:

-Τον πρώτο, ο οποίος συνέβαλε στα κεράσματα και δώρισε στην ΟΧΣΑ 10 τραπεζάκια

-Και τη δεύτερη, που, για μία ακόμα φορά, προσέφερε στην Ομοσπονδία 1.000 ευρώ.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο βουλευτής Χίου Ανδρέας Μιχαηλίδης, ενώ χαιρετισμό απεύθυνε, ο Νότης Μηταράκης, ο οποίος εκπροσωπήθηκε από το συνεργάτη του Κωνσταντίνο Κωστάκο, ο τέως δήμαρχος Κώστας Ασκούνης, ο τέως πρόεδρος του ερευνητικού κέντρου Δημόκριτος, αστροφυσικός, Κώστας Παλαιός, ο πρόεδρος του Δρομοκαϊτείου Ισίδωρος Πρώιος, ο επίτιμος καθηγητής του Πολυτεχνείου Παντελής Τσόφλιας, ο καθηγητής Κοινωνιολογίας Ανδρέας Φιλιππίδης, το μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Βολισσού Οδυσσέας Κοκκινάκης, ο πρόεδρος του Μαρινείου Ιδρύματος Μιχάλης Μάγκος, ο εκδότης του Χιακού Βήματος Ισίδωρος Γιαννακής.

Είκοσι Σύλλογοι εκπροσωπήθηκαν από τους προέδρους τους, οι οποίοι είναι:

Αδελφότητα Ψαριανών Ελένη Κωνσταντάρα, Χιακή Ένωση Ελευσίνας, Κώστας Μαλαχιάς, Δαφνώνα Ευάγγελος Μέλης, Πατρικά Σωκράτης Ζερβούδης, Βροντάδο Αγγέλα Βασιλάκη, Νένητα Ειρήνη Αλαμάνου, Θυμιανά Γιώργος Πλακωτάρης, Μεστά Αυγουστής Παπατουκάκης, Φίλοι του Χιώτικου Χωριού Μαρία-Μαρκέλλα Βαρώνη, Κέραμος Δημήτρης Τσιαδής, Φίλοι του Κάμπου Ιωάννης Βοριάς, Χαλκειός Σταμάτης Χονδρογιωργάκης, Κουρούνια-Εγρηγόρος Ελένη Μαριέλου, Ποταμιά Νικόλαος Πούπαλος, Λεπτόποδα Νικόλαος Κατσαρός, Νεοχώρι Ισίδωρος Σταμούλης, Όμηρος Στέφανος Λυμνιούδης, Πυργί Μαρία Μπρη, Ζυφιάς Ελευθερία Κολύτα, Οινουσσιωτών-Κοραής Γιωργος Δανιήλ.

Σύλλογοι που εκπροσωπήθηκαν από μέλη τους, Ολύμπων Βασιλική Κουτελάκη, Πιραμά πατήρ Στέφανος Τσίκουρας, Πιτυός Μαρία Φέκου, Καλλιμασιάς Μαρία Παντελούκα, Καλαμωτή Μιχάλης Βαρλάς, Βολισσός Νίκος Μπελέγρης.

Please follow and like us:
fb-share-icon