“Δεν έπεφτε καρφίτσα” στην πρωτοχρονιάτικη πίτα του «Φάρου» (βίντεο)

Την πίτα του έκοψε ο ιστορικός Μορφωτικός Σύνδεσμος Βαρβασίου Χίου Βιβλιοθήκη «Ο Φάρος», την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019   στο κατάμεστο κινηματοθέατρο του Συλλόγου στο Βαρβάσι.

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών Εκπρόσωποι  από όλα σχεδόν τα Σωματεία και τους Συλλόγους του νησιού μας, το Στρατό και τα Σώματα Ασφαλείας. Ξεχωριστή στιγμή η τιμητική διάκριση που δόθηκε στον Σύλλογο Αγιοπαρασκευουσίων Κρήνης  Μικράς Ασίας και στον ιδρυτή και τους αθλητές της ομάδας επιτραπέζιας αντισφαίρισης του Φάρου Βαρβασίου.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε με τραγούδια και Κάλαντα από όλη την Ελλάδα που τραγούδησε η Χορωδία ενηλίκων του «Φάρου», Πρωτοχρονιάτικα Παραδοσιακά Παινέματα που απέδωσε με μεγάλη τέχνη  ο Βασίλης Χαμέτης. Στη συνέχεια η  θεατρική σκηνή με τίτλο «Ναύτης, Γυνή και Θάλασσα», που εντυπωσίασε το κοινό.   Η δημιουργική ιδέα, το σενάριο και η σκηνοθεσία ήταν της Χρυσάνθης Ροδάκη και τα Σκηνικά της Καίτης Χούλη. Στο Θεατρικό έπαιξαν οι Ανέστης Αραμπατζής, Χρυσάνθη Δημητρούλη, Γιώργος Μεγαλοοικονόμου, Πρόδρομος Μπόχτης, Ερατώ Μπουλαζέρη, Γιώργος Ραπτόπουλος, Μαρία Ραπτοπούλου, Άννα Σιταρά, Δημήτρης Σιταράς και Μαρία Τσόγκα.  Τη Θεατρική Παράσταση και τις Χορωδίες (παιδική και ενηλίκων) συνόδευσαν οι μουσικοί Αργύρης Μαυρίκης στο βιολί, Λαμπρινή Κάμπουρα στο κανονάκι και Δημήτρης Κοντός στο λαούτο. Τη μικροφωνική επιμελήθηκαν οι Ανδρέας και Αργύρης Μαυρίκης.

Κατά τη διάρκεια του θεατρικού προβλήθηκε ένα βίντεο σχετικό με τη ζωή του Ναυτικού στο βαπόρι. Η Πρόεδρος του «Φάρου», Γεωργία Χούλη, ευχαρίστησε τη Διευθύντρια και το Προσωπικό του Ναυτικού Μουσείου Χίου για το οπτικοακουστικό αυτό υλικό που παραχωρήθηκε στο «Φάρο» για τις ανάγκες της εν λόγω θεατρικής σκηνής.

Επίσης ευχαρίστησε τέλος όλα τα καταστήματα και τους χορηγούς που προσέφεραν τα δώρα της  πρωτοχρονιάτικής εκδήλωσης.

Το τυχερό  «φλουρί» έτυχε στον Πρόεδρο του Συλλόγου Θρακομακεδόνων Χίου, Γιώργο Μπρανίδη.

Please follow and like us:
Αρέσει σε %d bloggers: