ΨΑΡΑ: Κατάφορη αδικία για τους εκπαιδευτικούς που θυσίασαν τη ζωή τους

 

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α στήριξης στους οικογενειάρχες αναπληρωτές  εκπαιδευτικούς ο Δήμαρχος  της Ηρωικής Νήσου Ψαρών κ. Βρατσάνος:

Ο δήμαρχος και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ηρωικής Νήσου Ψαρών εκφράζουμε τη στήριξη μας στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς α/θμιας και β/θμιας εκπαίδευσης σχετικά με την κατάργηση της διπλής μοριοδότησης των υπηρετούντων στα δυσπρόσιτα σχολεία.

Ως τώρα και κάθε χρόνο, τα σχολεία στελεχώνονταν από αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που έρχονταν στο νησί μας συνειδητά και με βάση το άρθρο 5 Α του Ν. 3848/2010, το οποίο όριζε διπλή πραγματική προϋπηρεσία σε σχολεία δυσπρόσιτα και ταυτόχρονα απομακρυσμένα σε περίπτωση ΑΣΕΠ όπως ανέφερε το άρθρο 3 του ν.3848/2010.

Τις τελευταίες μέρες σε νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, που είναι πλέον νόμος του Κράτους, ψηφίστηκαν διατάξεις οι οποίες είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στα σχολεία του νησιού μας κατά την επόμενη σχολική χρονιά αφού καταργείται η διπλή μοριοδότηση που υπήρχε έως τώρα ως κίνητρο, με  αποτέλεσμα νησιά όπως τα Ψαρά να αποτελούν την τελευταία επιλογή των εκπαιδευτικών δεδομένων των δυσκολιών και του υψηλού κόστους διαβίωσης.

Επιπλέον υφίσταται κατάφορη αδικία για τους εκπαιδευτικούς που θυσίασαν τη ζωή τους κάποια χρόνια για να πάρουν μόρια τα οποία κινδυνεύουν τώρα να χάσουν αναδρομικά.

Ως Δημοτικό Συμβούλιο ζητούμε να απαλειφθεί αυτή η κρίσιμη νομοθετική ρύθμιση και να παραμείνει η διπλή μοριοδότηση ως κίνητρο για τους εκπαιδευτικούς που επιλέγουν να στηρίζουν τα σχολεία των νησιών μας, πολλώ μάλλον να μη χαθούν αναδρομικά τα διπλά μόρια των ήδη υπηρετούντων.

 

Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *