Η Δώρα και το δώρο της αιμοδοσίας

Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χίου ενημερώνει ότι το κράνος και η ζώνη σώζουν ζωές
Σήμερα το πρωί, είχαμε την ιδιαίτερη τιμή και χαρά, να βρεθεί στο σχολείο μας η γιατρός κ.Δεσποινα Ανταρακη και να παρουσιάσει στους μαθητές της Ε και Στ τάξης, την αξία της αιμοδοσίας, μέσα από το βιβλίο της, γραμμένο για παιδιά ” Η Δώρα και το δώρο της αιμοδοσίας”.

Τα παιδιά, είχαν την ευκαιρία να αντιληφθούν, πόσο σημαντικό και πολύτιμο είναι το αίμα και τα συστατικά του, για την ανθρώπινη ζωή και υγεία. Κατάλαβαν ότι δεν είναι ποτέ αρκετό το αίμα που προσφέρεται, γιατί είναι χρήσιμο, τόσο στα άτομα που μεταγγιζονται συστηματικά (πολυμεταγγιζόμενα) γιατί πάσχουν από κάποια ασθένεια, όσο και σε έκτακτες περιπτώσεις, π.χ. ένα τροχαίο ατύχημα.

Συμμετείχαν σε διάλογο, υποβάλλοντας διάφορες ερωτήσεις, αποδεικνύοντας ότι έλαβαν το μήνυμα της αξίας, της προσφοράς αίματος, εφόσον αυτό είναι δυνατό. Ανέλαβαν την ευθύνη να μεταλαμπαδεύσουν τη σημασία αυτή, στο οικογενειακό τους περιβάλλον και εξέφρασαν την επιθυμία να γίνουν εθελοντές αιμοδότες, μεγαλώνοντας.

Τέλος, οι δάσκαλοι τους, που δήλωσαν ότι έχουν επανειλημμένα δώσει αίμα, αποτέλεσαν πρότυπα μίμησης μιας τόσο αλληλέγγυας πράξης, που εκφράζει έμπρακτα την αγάπη στο συνάνθρωπο..

Ευχαριστούμε πολύ την κ. Δέσποινα Ανταράκη, για την παρουσίασή της και ευχόμαστε να είναι πάντα καλά και να προσφέρει το πολύ σημαντικό της έργο, στον άνθρωπο!

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΜΠΟΥ

Ακολουθήστε την Chiosin.gr για να μαθαίνετε έγκυρα , άμεσα και αντικειμενικά τα νέα από τη Χίο

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο facebookPlease follow and like us:
fb-share-icon