Παρέμβαση 6 σημείων για την υγεία στη Χίο

Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χίου ενημερώνει ότι το κράνος και η ζώνη σώζουν ζωές
“Σε συνάντηση Μηταράκη-Πλεύρη αποφασίστηκε παρέμβαση 6 σημείων για την υγεία στη Χίο”  

 

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, πραγματοποίησε, σήμερα, συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας, κ. Θάνο Πλεύρη, παρουσία της Διοικήτριας Νοσοκομείου Χίου, κ. Ελένης Κανταράκη και του Αντιπροέδρου του Νοσοκομείου Χίου, κ. Ευαγγέλου Μελιτζάνη. Τον κ. Μηταράκη συνόδευε ο Διευθυντής του Πολιτικού του Γραφείου, κ. Φιλόδωρος Βιτέλλας. 

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν η αναβάθμιση των κτιριακών και τεχνολογικών υποδομών του Κέντρου Υγείας στο Πυργί Χίου. Ανακοινώνεται ότι η συμβασιοποίηση του έργου αναμένεται στα τέλη του 2022, ενώ η έναρξη του τοποθετείται χρονικά μέσα στο επόμενο έτος. 

Δεύτερον, το αίτημα για τον ορισμό μόνιμου ιατρού στον Οίκο Ναύτου Χίου, το οποίο και θα υλοποιηθεί κατά προτεραιότητα, ενώ παράλληλα θα συνεχίσει να στηρίζει με διάθεση ιατρού το Νοσοκομείο Χίου. Επίσης συζήτησαν την ανάγκη τοποθέτησης δεύτερου αγροτικού ιατρού στο Περιφερειακό Ιατρείο Οινουσσών. 

Τρίτον, το Υπουργείο Υγείας θα προχωρήσει στην πρόσληψη 21 ατόμων ως μόνιμο νοσηλευτικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, κατόπιν του σχετικού αιτήματος του Νοσοκομείου Χίου.  

Τέταρτον, ζητήθηκε η χρηματοδότηση ύψους 250.000 ευρώ για α) την ολοκλήρωση των εργασιών επιδιόρθωσης και ανακατασκευής της μαιευτικής κλινικής του Νοσοκομείου Χίου, β) τις επισκευαστικές εργασίας στον Οίκο Αγάπης Νεοχωρίου Χίου και γ) την επέκταση Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Χίου. 

Πέμπτον, τέθηκε εκ νέου αίτημα για την πρόσληψη λοιπού προσωπικού, με την πλευρά του Υπουργείου Υγείας να δεσμεύεται για την κατανομή σε σύντομο χρονικό διάστημα. 

Τέλος, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη στήριξης του ΕΚΑΒ Χίου και με την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, αλλά και με την χρήση ιδιωτικών ασθενοφόρων για ορισμένες παρεχόμενες υπηρεσίες, όπως εξιτήρια.  

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Μηταράκης, δήλωσε: 

“Είχαμε, σήμερα, μια άκρως εποικοδομητική συνάντηση με τον κ. Πλεύρη.  

Η Υγεία αποτελεί, από την πρώτη στιγμή, κεντρική προτεραιότητα της Κυβέρνησης. Το αρμόδιο Υπουργείο προβαίνει σε μια συνολική παρέμβαση 6 σημείων στο νησί μας,  ολοκληρώνοντας έργα υποδομών, καθώς και εργασίες αναβάθμισης υφιστάμενων δομών και μονάδων υγείας. Ειδικά η αναβάθμιση στο Πυργί είναι ιδιαίτερα σημαντική. Όπως και η οριστική επίλυση του θέματος τοποθέτησης γιατρού στον Οίκο Ναύτου. 

Ταυτόχρονα, προχωρούν οι προσλήψεις μόνιμου νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού στο Νοσοκομείο Χίου, που δέχθηκε μεγάλη πίεση μέσα στην πανδημία και ανταπεξήλθε. Πλέον, θα μπορεί να αντιμετωπίζει μελλοντικές προκλήσεις με επάρκεια και αυξημένη δυναμική.  

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στην Διοίκηση του Νοσοκομείου Χίου.” 

Με εκτίμηση

Γραφείο Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Υπουργείου Μετανάστευσης και ΑσύλουPlease follow and like us:
fb-share-icon