‘Μοναξιά’ & γιορτές είναι κάτι φυσιολογικό (βίντεο)

Καλεσμένη στην ηλεκτρονική μας  εφημερίδα Chiosin.gr  και ποδαρικό για το 2019 μας έκανε η ψυχολόγος  Άννα Καλυμνιού στον φιλόξενο χώρο του ξενοδοχείου Erytha .

Η έμπειρη ψυχολόγος στην συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογράφο Νίκο Ζερβόπουλο αναφέρθηκε για το φλέγον θέμα των ημερών αυτών την ‘μοναξιά’ των εορτών και πως κάποιοι μπορεί να έχουνε πεσμένη διάθεση όρεξη την περίοδο αυτή την εορταστική.

Αναφέρθηκε σε συμπτώματα που προσομοιάζουν με αυτά της κατάθλιψης, όπως πεσμένη διάθεση, αλλαγές στον ύπνο ή και στην όρεξη για φαγητό, ή τάσεις απομόνωσης. Τόνισε επίσης από πού μπορεί να προέρχεται η μελαγχολία των ημερών αυτών. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι συνήθως είναι κάτι παροδικό και μπορεί να συνδέεται με αρνητικές εμπειρίες που είχε κάποιος ως παιδί τις γιορτές, με την απώλεια αγαπημένων προσώπων, με το καταναγκαστικό κλίμα που «επιβάλλει» όλοι να είμαστε πολύ χαρούμενοι και να «υπερκαταναλώνουμε», ή ακόμα και με την έλλειψη του ήλιου κατά τους χειμερινούς μήνες. Αν ωστόσο συνεχίζεται για 2-3 μήνες προτείνεται η παρέμβαση κάποιου ειδικού.

Αφού ανέλυσε διεξοδικά το θέμα της μοναξιάς έκανε και τις μοναδικές ευχές της για το 2019. Ας την απολαύσουμε στο βίντεο που ακολουθεί:

  • Λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας 99 (πλησίον Μπότσαρη) / Θεσσαλονίκη
  • τηλ. 6943 668 519, 2313 087609
  • e-mail: kalymna@gmail.com

Please follow and like us:
fb-share-icon