Έστειλε αδιάβαστους επτά με ύποπτο δέμα- Κλειστό μέχρι νεωτέρας το πανεπιστήμιο

Συναγερμός σήμανε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στην  Μυτιλήνης.  Πιο συγκεκριμένα, ύποπτο δέμα βρέθηκε στο κτίριο με τη μορφή φακέλου.  Οι υπάλληλοι ανοίγοντας τον αντίκρισαν μία ύποπτη λευκή σκόνη την Τετάρτη το βράδυ.  Στο σημείο έσπευσαν αμέσως δυνάμεις της αστυνομίας και πυροσβεστικής, ενώ στη Λέσβο έχουν μεταβεί άντρες των ΕΜΑΚ, ειδικοί σε ραδιοβιομηχανική απειλή, με C 130 και κλιμάκιο του Δημόκριτου.

Παράλληλα, οι 5 διοικητικοί υπάλληλοι,ο νομικός σύμβουλος του Ιδρύματος και ο αστυνομικός που τον παρέλαβε  που ήρθαν σε επαφή με την ύποπτη σκόνη βρίσκονται σε καραντίνα σε ειδικό δωμάτιο του Βοστάνειου νοσοκομείου Μυτιλήνης.

Ο φάκελος είχε αποδέκτη την πρύτανη του Πανεπιστημίου, Χρυσή Βιτζιλάκη, και είχε αποσταλεί από την Ινδία.

Η ανακοίνωση του Πανεπιστημίου

 

Με ανακοίνωση της η πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου Χρυσή Βιτζιλάκη έκανε γνωστό ότι ανέστειλε «όλες τις ακαδημαϊκές και διοικητικές λειτουργίες στο Λόφο του Πανεπιστημίου στην Μυτιλήνη και δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στα κτίρια του Λόφου μέχρι νεωτέρας».

 

Όπως αναφέρει η πρύτανης στην ανακοίνωσή της, «σήμερα το μεσημέρι παρελήφθη στο γραφείο της Πρυτανείας στη Μυτιλήνη ύποπτος φάκελος και έκτοτε, σε πλήρη και αδιάλειπτη συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές, σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, ακολουθούμε όλα τα προβλεπόμενα Πρωτόκολλα για την διασφάλιση της απόλυτης ασφαλείας του Πανεπιστημίου και των ανθρώπων του. Σε κάθε περίπτωση, σας διαβεβαιώ ότι όλες και όλοι είναι ασφαλείς και ευελπιστούμε σύντομα να λήξει και η ταλαιπωρία των επτά μελών της κοινότητας μας που ήρθαν σε επαφή με τον ύποπτο φάκελο και, παρότι δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα υγείας, κρίθηκε σκόπιμο να διανυκτερεύσουν στο νοσοκομείο».

Please follow and like us:
fb-share-icon
Αρέσει σε %d bloggers: