3 πτήσεις ταυτόχρονα- Ευελιξία για ακόμη μια φορά της Aegean- Αδυναμία ελέγχου & αδιαφορία Κράτους

Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χίου ενημερώνει ότι το κράνος και η ζώνη σώζουν ζωές
Από την 1η Δεκεμβρίου αναμένεται να εφαρμοστούν αλλαγές στο πρόγραμμα πτήσεων στο αεροδρόμιο της Χίου, ώστε να εκλείψει το φαινόμενο τρεις φορές την εβδομάδα να συμπίπτουν τρεις αφίξεις αεροσκαφών, με αποτέλεσμα να δημιουργείται – εν μέσω πανδημίας- το αδιαχώρητο στους εσωτερικούς χώρους του αεροδρομίου.

Το πρόβλημα παρατηρήθηκε από τον Οκτώβριο,  όπου τρεις πτήσεις δύο από Αθήνα και μια από Θεσσαλονίκη φτάνουν σχεδόν την ίδια ώρα κάθε Τετάρτη, Παρασκευή και Κυριακή. Όπως έγινε γνωστό η Αστυνομική Διεύθυνση Χίου, υπέβαλλε αίτημα, επικαλούμενη αδυναμία ελέγχου ταυτοχρόνως τριών πτήσεων την ίδια ώρα. Η αδιαφορία της Κυβέρνησης και των βουλευτών μας χαρακτηριστική ειδικά μέσα στην εποχή της πανδημίας.

Επίσης έγινε γνωστό ότι θα έχουμε αεροπορική Ευελιξία για ακόμη μια φορά της Aegean/ Olympic Air η οποία παρ’ όλο που έχουν πουληθεί ήδη εισιτήρια άλλαξε την ώρα αναχώρησης και στις 2 πτήσεις της για την αποφυγή συνωστισμού στο μικρό αεροδρόμιο της Χίου ,μετά τα αιτήματα των επιβατών αλλά και των υπαλλήλων του. Έτσι , κάθε Δ/Τ/Π θα αναχωρεί η OΑ/Α3 στις 20:30μμ για Αθήνα (10′ αργότερα) ενώ για Θεσσαλονίκη στις 21:00μμ ( 30′ αργότερα )αρχης γενομένης από 1/12/21. Η Sky Express αμετακίνητη στην ώρα της 20.20μμ για Αθήνα.Please follow and like us:
fb-share-icon
Αρέσει σε %d bloggers: