Επιστολή στην Υπουργό των μαθητών της Β΄ τάξεως του 1ου ΕΠΑ.Λ Καρδαμύλων

Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χίου ενημερώνει ότι το κράνος και η ζώνη σώζουν ζωέςΑΙΤΗΜΑ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Ε.Ν ΕΠΑ.Λ ΚΑΡΔΑΜΥΛΩΝ

 

 

​​​​​​​​Καρδάμυλα, 02/12/2022

Αξιότιμη κα Υπουργέ Παιδείας και Θρησκευμάτων,

Αξιότιμε Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου,

Αγαπητέ Δήμαρχε Χίου,

Αξιότιμη Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου,

Αποφασίσαμε να σας αποστείλουμε αυτήν την επιστολή ως μαθητές της Β΄ τάξεως του 1ου ΕΠΑ.Λ Καρδαμύλων, προκειμένου να εισακουστεί και πραγματοποιηθεί το πάγιο και μείζον αίτημα μας όσον αφορά την έγκριση της Ειδικότητας Μηχανικών Ε.Ν.

Ως γνωστόν οι σχολικές μονάδες των Καρδαμύλωνέχουν μια μακρόχρονη ιστορία, και έχουν γαλουχήσει πολλούς από τους σημερινούς καταξιωμένους πλοιοκτήτες και ναυτικούς της χώρας μας. Δυστυχώς όμως τα τελευταία χρόνια ερημώνονται όλο και περισσότερο από μαθητικό δυναμικό. Η κατάσταση αυτή έχει προβληματίσει σοβαρά την τοπική κοινωνία παρόλοπου την τελευταία δεκαετία με την ίδρυση και της Μαθητικής Στέγης Καρδαμύλων το πρόβλημα έχει εξομαλυνθεί λίγο. Στο Επαγγελματικό Λύκειο, δηλαδή στο σχολείο μας φοιτούν συνολικά 39 μαθητές. Στο σχολείο αυτό λειτουργούν ο τομέας Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων , ο Διοίκησης & Οικονομίας και οι ειδικότητες του Πλοιάρχου Ε.Ν. και του Στελέχους Διοίκησης και Οικονομίας.

Η φετινή Γ΄ Τάξη ευελπιστούσε σε ίδρυση της ειδικότητας Μηχανικών Ε.Ν την προηγούμενη χρονιά καθώς το αίτημα αυτό είναι πάγιο (εδώ και αρκετά χρόνια), αλλά και διότι αρκετά παιδιά (6 από τα 12)είχαν δηλώσει την επιθυμία τους να επιλέξουν και μελλοντικά να σταδιοδρομήσουν σε αυτό το επάγγελμα. Το θέμα όμως για την Τάξη μας επείγει ακόμη περισσότερο, καθώς η πλειοψηφία των μαθητών (7 στους 14) επιθυμούν να το επιλέξουν.

Ως αποτέλεσμα των παραπάνω θα είναι η μετεγγραφή των μαθητών σε σχολεία της πόλης επειδήδεν μπορούν να ακολουθήσουν την ειδικότητα που επιθυμούν. Έτσι το σχολείο τείνει να αποδυναμώνεται και να έρχεται ολοένα πιο κοντά στο να σταματήσει να λειτουργεί. Πρέπει να κατανοήσετε ότι κάθε υποβάθμιση της εκπαίδευσης οδηγεί σε μετακίνηση μαθητικού δυναμικού προς τα αστικά κέντρα, που στις περισσότερες περιπτώσεις συμπαρασύρει και τις οικογένειές τους, προκαλώντας νέα πληθυσμιακή αιμορραγία στην ύπαιθρο, η οποία  δεν πρόκειται να καλυφθεί στο μέλλον, όπως έχει αποδειχτεί στις περισσότερες περιπτώσεις.

Σας ζητάμε λοιπόν να στηρίξετε το αποκεντρωμένο αλλά ιστορικό σχολείο μας, το οποίο έχει να προσφέρει πάρα πολλά στην τοπική κοινωνία, αλλά και στην ευρύτερη χώρα μας.

Προσδοκούμε να εισακούσετε με προσοχή το αίτημα μας

& να γίνεται αρωγοί της προσπάθειας αυτής,

Οι μαθητές της Β΄ τάξεως του 1ου ΕΠΑ.Λ ΚΑΡΔΑΜΥΛΩΝ

φωτό αρχειου

Ακολουθήστε την Chiosin.gr για να μαθαίνετε έγκυρα , άμεσα και αντικειμενικά τα νέα από τη Χίο

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο facebookPlease follow and like us:
fb-share-icon