Αμάδες: Το δημόσιο κέρασμα έφερε κρούσματα- Ύστατη έκκληση
Την παρακάτω ανακοίνωση έκανε πριν από λίγο Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος “Οι Αμάδες” με τα κρούσματα να είναι στο χωριό και κυρίως σε ηλικιωμένους:

ΑΜΑΔΕΣ ΧΙΟΥ 13/3/2021.
ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΟΙ ΑΜΑΔΕΣ»
Εκφράζουμε τη βαθιά μας λύπη για την τραγική εξέλιξη της πανδημίας στις Αμάδες Χίου από την περασμένη Τετάρτη (10/3/2020), έως και σήμερα. Επίσης εκφράζουμε τη βαθιά μας απογοήτευση προς όλες τις υπεύθυνες δημόσιες υπηρεσίες και εκπροσώπους της Περιφέρειας στο νησί μας που παρόλες τις προσπάθειας του συλλόγου μας για να σταλθεί άμεσα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στις Αμάδες από την Πέμπτη, τελικά μας αγνόησαν. Μόνο έπειτα από πρωτοβουλία ντόπιων, σήμερα η ιδιώτης μικροβιολόγος έκανε ράπιντ τεστ στις Αμάδες, και δυστυχώς διαπιστώθηκε ότι ένας μεγάλός αριθμός συγχωριανών (οι περισσότεροι ηλικιωμένοι) μας νοσεί.
Εκφράζουμε για ακόμη μια φορά την βαθιά μας απογοήτευση προς τις τοπικές αρχές των Αμάδων (Πρόεδρο) και Δημοτικούς Συμβούλους της ΒΑ Χίου, που εν γνώση τους επέτρεψαν να γίνει δημόσιο κέρασμα μετά από θρησκευτική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο ναό της Αγίας Κυριακής την περασμένη εβδομάδα, σε χώρο ελάχιστο τετραγωνικών, που δεν ήταν δυνατόν να εφαρμοστούν κανόνες υγιεινής και μέτρων πρόληψης για τη μετάδοση του ϊού. Θεωρούμε τέτοιου είδους συμπεριφορές απαράδεκτες και εντελώς ανεύθυνες.
Κάνουμε ύστατή έκκληση προς τις αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες και τη περιφέρεια Χίου να ενδιαφερθούν για την πολύ κρίσιμη κατάσταση στο χωριό μας ΑΜΕΣΑ. Προτείνουμε να σταλθεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ όσο πιο άμεσα γίνεται για να επαναληφθούν τα ράπιντ τεστς. Καλούμε το Δήμο Χίου να κάνει παραπέρα απολυμάνσεις (πέρα των χώρων της εκκλησίας και του ιατρείου) σε όλους τους δημόσιους χώρους και δρόμους του χωριού. Καλούμε το νοσοκομείου Χίου να μας βοηθήσουν να μεταφερθούν άμεσα οι νοσούντες με ασθενοφόρο στη χώρα για να επακολουθήσει η κατάλληλη περίθαλψη τους.
Η σκέψη μας είναι συνεχώς στα μέλη μας και σε όλους τους συγχωριανούς μας που μέχρι σήμερα βρέθηκαν θετικοί στον ϊό. Σε αυτές τις πολύ δύσκολες ώρες, χρειάζεται αυτοσυγκράτηση, μεγάλη προσοχή, αλληλευγγύη, αλλά και αισιοδοξία. Ευχόμαστε ολόψυχα σε όλους καλή & γρήγορη ανάρρωση.
Με εκτίμηση,
Το ΔΣ του Συλλόγου «ΟΙ ΑΜΑΔΕΣ»Please follow and like us:
fb-share-icon
Αρέσει σε %d bloggers: