Κραυγή αγωνίας στην πόλη: Σκουπίδια,διασπορά του κορονοϊού, περιστατικών βίας,φασαρία
Γνωστοποίηση στην Αστυνομική διεύθυνση Χίου και την Διεύθυνση δημόσιας υγείας και κοινωνικής μέριμνας της ΠΕ Χίου από 18 αγανακτισμένους κατοίκους περιοχής της πόλης με την ελπίδα να εισακουστούν.

Μεταξύ άλλων αναφέρουν:

Με την παρούσα επιθυμούμε να σας θέσουμε υπόψιν το ακόλουθο θέμα, το οποίο εμπίπτει στο πεδίο της καθ΄ ύλην αρμοδιότητάς σας. Όλοι οι αιτούντες είμαστε κάτοικοι της οδού … της πόλης της Χίου. Από τα μέσα του προηγούμενου έτους, δύο κατοικίες κείμενες επί της ίδιας οδού εκμισθώνονται από τους ιδιοκτήτες τους σε αλλοδαπούς μετανάστες. Οι μισθώσεις θεωρητικά αφορούν συγκεκριμένο αριθμό ατόμων, ανάλογα και με την επιφάνεια των μισθωμένων ακινήτων.

Στην πράξη, ωστόσο, ο αριθμός αυτός είναι κατά πολύ μεγαλύτερος, με συνέπεια να φιλοξενούνται εν τέλει πάνω από δέκα άτομα σε καθεμιά από τις εν λόγω κατοικίες, με την ανοχή μάλιστα των ιδιοκτητών τους, οι οποίοι παρότι δέχονται συνεχείς οχλήσεις και παράπονα από εμάς τους γείτονες, παραμένουν άπρακτοι, προφανώς για να μην απωλέσουν το εισόδημά τους από τα μισθώματα. Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι η στενότητα του χώρου δεν εξασφαλίζει αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης όχι μόνο για τους ίδιους τους αλλοδαπούς, αλλ’ ούτε για εμάς τους μόνιμους κατοίκους της περιοχής. Συγκεκριμένα, αντικρίζει κανείς, σε μόνιμη βάση, από σκουπίδια και ρούχα μέχρι εγκαταλελειμμένες ηλεκτρικές συσκευές. Άγνωστος αριθμός ατόμων τρώνε επί τόπου, ρυπαίνουν τον δρόμο με τα υπολείμματα και τις συσκευασίες των τροφών τους, ενώ ο χώρος δεν καθαρίζεται ποτέ, με συνέπεια να υπάρχει δυσοσμία, η οποία κατά τους θερινούς μήνες αναμένεται να ενταθεί. Επιπλέον, καθ΄ όλο το εικοσιτετράωρο υπάρχει φασαρία, αφού οι άνθρωποι αυτοί λογομαχούν διαρκώς μεταξύ τους. Πολύ συχνά γινόμαστε μάρτυρες περιστατικών βίας, για την αντιμετώπιση των οποίων έχει χρειαστεί επανειλημμένως να καλέσουμε την αστυνομία. Σε επιτόπιους ελέγχους των αστυνομικών οργάνων έχουν εντοπιστεί μεταξύ άλλων και ναρκωτικές ουσίες. Υπό τις παρούσες συνθήκες, εξάλλου, προφανής είναι και ο κίνδυνος ανεξέλεγκτης διασποράς του κορονοϊού. Τα παραπάνω περιστατικά λαμβάνουν χώρα προς προφανή και αυταπόδεικτη ενόχληση των περιοίκων, και ιδίως εκείνων που γειτνιάζουν άμεσα με τις ως άνω μισθωμένες κατοικίες.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥPlease follow and like us:
Αρέσει σε %d bloggers: