Λύθηκε το μυστήριο με τον άνδρα που βρέθηκε στη θάλασσα & το Ν. Ρόδος σταμάτησε την πορεία του

Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χίου ενημερώνει ότι το κράνος και η ζώνη σώζουν ζωές
Eπίσημη ανακοίνωση του ΛΣ για τον άνδρα που βρέθηκε ανοικτά της Χίου χθες το βράδυ και το πλοίο Ν. Ρόδος σταμάτησε την πορεία του για 30 λεπτά περίπου και συνέδραμε στην περισυλλογή του ναυαγού Αφγαγανικής καταγωγής:

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Χίου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ”ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ” Ν.Π. 11520, για ύπαρξη ατόμου στη θάλασσα, στη θαλάσσια περιοχή των ανατολικών ακτών ν. Χίου.

Στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή έσπευσαν δύο περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και περιπολικά οχήματα από ξηράς. Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με τη συνδρομή του ΄΄ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ΄΄ εντόπισε και περισυνέλεξε τον εν λόγω άνδρα, ενώ στη συνέχεια τον αποβίβασε με ασφάλεια στον λιμένα ν. Χίου όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ προκειμένου να μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου ΄΄Σκυλίτσειο΄΄ για τυχόν παροχή πρώτων βοηθειών.

Κατόπιν δήλωσης του διασωθέντα, ο ίδιος είχε ξεκινήσει κολυμπώντας από τα έναντι τουρκικά παράλια με προορισμό τις ελληνικές ακτές, ενώ δήλωσε ότι δεν αγνοείται έτερο άτομο.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.Please follow and like us:
fb-share-icon