Παρουσία Περιφερειάρχη η Χιώτικη ανθρωποαλυσίδα έστειλε το μήνυμα της (ΒΙΝΤΕΟ)
Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η μεγαλειώσης ειρινική ανθρωποαλυσίδα διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στο εξωτερικό πεζοδρόμιο που περιβάλλει το Λιμάνι σήμερα Σάββατο 24 Απριλίου. Παρουσία το Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου κ. Κώστα Μουτζούρη οι πάνω από 1,500 Χιώτες με μια φωνή βροντοφώναξαν:

ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΘΟΛΟΣ ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΒΙΑΛ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ! ΣΥΓΧΡΟΝΑ GUANTANAMO ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΝΗΣΙΑ!
Στο βήμα χαιρετισμό απήυθηνε καταχειροκροτούμενος ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου κ. Κώστας Μουτζούρης ενώ ακολούθησαν σύντομες ομιλίες εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής ο Νίκος Χούλης και ο πρόεδρος της Τ.Κ. Λαγκάδας, Μάρκος Κούνουπας.
Μέσα από μια ειρηνική διαμαρτυρία χωρίς εντάσεις , ακούστηκε δυνατά η φωνή του νησιού μας , η φωνή της Χίου μας, στην εκδήλωση που διοργάνωση η Συντονιστική επιτροπή Αγώνα Αιρετών και Κατοίκων της Χίου που αναφέρει:

Η υπερδομή που επιχειρεί να δημιουργήσει η κυβέρνηση στο Θόλος είναι λάθος: Λάθος στρατηγικό, αφού δημιουργεί ένα τετελεσμένο τη στιγμή που η διαπραγμάτευση για το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη. Αλλά και λάθος ηθικό, γιατί ένα νησί όπως η Χίος δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υποβαθμιστεί σε έναν μόνιμο τόπο εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών.

Μεγάλη ανθρωποαλυσίδα στο λιμάνι της Χίου

Οι Χιώτες γνωρίζουν και από μετανάστευση και από προσφυγιά. Τα τελευταία πέντε χρόνια έχουν αποδείξει τον ανθρωπισμό και την αλληλεγγύη τους απέναντι στους κατατρεγμένους αυτού του κόσμου. Κανένας όμως τόπος, όσο μεγαλόθυμος και να είναι, δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος αυτής της δυστυχίας μόνος. Αντι να σχεδιάζει φαραωνικές δομές που θα στεγάσουν χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες για άγνωστο χρονικό διάστημα, η κυβέρνηση οφείλει να εντείνει την πίεσή της προς την Ευρώπη για την υιοθέτηση ενός μόνιμου και υποχρεωτικού συστήματος μετεγκατάστασης αυτών των ανθρώπων στην υπόλοιπη Ευρώπη.

 

 Please follow and like us:
fb-share-icon