Συλλογικές δράσεις και κοινωνική συνοχή απέναντι στον ατομισμό και το διχασμό (βίντεο)

Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χίου ενημερώνει ότι το κράνος και η ζώνη σώζουν ζωές
Συλλογικές δράσεις και κοινωνική συνοχή απέναντι στον ατομισμό και το διχασμό: Η εκδήλωση στο Αντίβαρο (βίντεο)

Παρακολουθήστε την ενδιαφέρουσα συζήτηση που διοργάνωσε ο Κοινωνικός Χώρος Αντίβαρο το Σάββατο 11/12 με τους γιατρούς Μιχάλη Μπορνόβα και Ηλία Θεοδωρόπουλο για την πανδημία, τους τρόπους διαχείρισής της από την κυβέρνηση και την ανάγκη συλλογικής δράσης και αλληλεγγύης

 

2 χρόνια πανδημία: υγειονομική κρίση στην εποχή της νεοφιλελεύθερης βαρβαρότητας, ήταν το θέμα μιας ενδιαφέρουσας διαδικτυακής συζήτησης που οργάνωσε ο Κοινωνικός Χώρος Αντίβαρο το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου. Ομιλητές ήταν ο Μιχάλης Μπορνόβας, οδοντίατρος στη Μεσσηνία και ο Ηλίας Θεοδωρόπουλος, ιατρός του Ε.Σ.Υ., διευθυντής του Κέντρου Υγείας στο Πυργί της Χίου. Το συντονισμό της συζήτησης είχε ο Κώστας Ζαφείρης, ιστορικός-συγγραφέας.

Στη δίωρη περίπου συζήτηση έγινε αναδρομή στα 2 χρόνια της πανδημίας, στους αντικειμενικούς στόχους της νεοφιλελεύθερης κυβερνητικής πολιτικής, στις ελλείψεις και στην υπονόμευση του δημόσιου συστήματος υγείας (και ειδικά στην ουσιαστική υστέρηση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας), στο ρόλο των ΜΜΕ και στην αντιφατική ενημέρωση των πολιτών, αλλά και στη δημιουργία του τεχνητού διπόλου εμβολιαστών-αντεμβολιαστών. Επισημάνθηκαν ιδιαίτερα οι προσπάθειες των εργαζομένων στο χώρο της δημόσιας υγείας και η αξία της εμπιστοσύνης των πολιτών μέσα από ενημέρωση και διάλογο.

Στα συμπεράσματα της συζήτησης υπογραμμίστηκε η αξία των συλλογικών δράσεων, της ανεκτικότητας  και της αλληλεγγύης στους αντίποδες της αδιαφορίας και του νεοφιλελεύθερου ατομισμού.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συζήτηση μέσω των συνδέσμων:

Α μέρος: https://fb.watch/9RYr1TKiln/

Β μέρος https://fb.watch/9RYB6eQ3LL/Please follow and like us:
fb-share-icon