Τραγικές φιγούρες τελείως αποκομμένες από την κοινωνία

Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χίου ενημερώνει ότι το κράνος και η ζώνη σώζουν ζωές
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 23-2-2022
Μεταναστευτικό : ΧΙΟΣ – ΛΕΣΒΟΣ 6ος χρόνος μαζικών κινητοποιήσεων!

Πραγματικά πρωτόγνωρη η αποφασιστικότητα την οποία επέδειξαν για άλλη μια φορά οι κάτοικοι του Βόρειου Αιγαίου.

Στη Χίο και στη Λέσβο συγκεντρώθηκαν μαζικά ξεκαθαρίζοντας, ότι κανένας σχεδιασμός δεν πρόκειται να γίνει χωρίς την έγκριση των νησιωτών.

Οι λιγοστοί κατευθυνόμενοι υπέρμαχοι των Υπερδομών ανέμεναν, ήλπιζαν να υπάρχει κάποιος κορεσμός από την κοινωνία, ειδικά όταν το μεταναστευτικό την ταλανίζει εδώ και 6 χρόνια.

Κι όμως για άλλη μια φορά οι κυβερνώντες, όπως και παλαιότερα, έκαναν λάθος.

Κατόπιν καλέσματος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και της Συντονιστικής Επιτροπής, σύσσωμη η κοινωνία, όπως και οι φορείς (για την Χίο : Επιμελητήριο, ΤΕΕ, Ιατρικός Σύλλογος Δικηγορικός Σύλλογος Χίου, Εμπορικός Σύλλογος, οι Συνταξιούχοι του ΝΑΤ, πλήθος άλλων συλλόγων και η ένωση κληρικών με τον συγκλονιστικό λόγο του Πάτερ Γεώργιου) έδωσαν το βροντερό “παρών”.

Τραγικές φιγούρες ο Δήμαρχος Χίου και ο Δήμαρχος Ανατ. Λέσβου που για άλλη μια φορά φάνηκαν ότι σέρνονται πίσω από τις ορέξεις του κ. Μηταράκη.

Κυριολεκτικά εξαφανισμένοι – αόρατοι, όταν την ίδια στιγμή χιλιάδες Χιωτών και Λέσβιων διαδήλωναν για την προστασία των νησιών τους έναντι των Υπερδομών.

Με την τουρκική επιθετικότητα να λαμβάνει μορφές χιονοστιβάδας ακόμα και με θερμό επεισόδιο στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου – Οινουσσών, οι Δήμαρχοι παραμένουν πιστοί (κομματικοί) υπέρμαχοι των υπερδομών, παρά το ότι η κατασκευή τους στερείται κάθε λογικής. Διότι υπονομεύεται με τις Υπερδομές το μέλλον των νησιών και ακόμα περισσότερο το εθνικό συμφέρον.

Ο κ. Μηταράκης και οι σήκω-κάτσε Δήμαρχοι, βλέπουν ότι η εμμονή τους για την κατασκευή των Υπερδομών τους οδηγεί σε πατατράκ.

Συνειδητοποιούν ότι ο πολιτικός τους χρόνος τελειώνει.

Γιατί τα ψεύτικα πατριωτιλίκια, κάποτε γίνονται αντιληπτά από όλους.

Τι άλλωστε να σημαίνει η εξαφάνιση του Δημάρχου Κάρμαντζη και του Υπουργού Μηταράκη, από το τόπο που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν, όταν σε αυτόν διαδηλώνουν χιλιάδες κόσμου; Απομόνωση και ότι βρίσκονται τελείως αποκομμένοι από την κοινωνία.

Οι νησιώτες για άλλη μια φορά στάθηκαν παλικαρίσια και γι αυτό ο αγώνας τους θα είναι νικηφόρος για ολόκληρη την Ελλάδα .

Συγχαρητήρια σε όλους!

Παγχιακή Επιτροπή ΑΓΩΝΑPlease follow and like us:
fb-share-icon