Ολόκληρη Χίος και έχει μόλις ένα μηχάνημα ΑΤΜ

Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χίου ενημερώνει ότι το κράνος και η ζώνη σώζουν ζωές
ΣΧΟΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (Νο 66/ 20-05-2022)

Του Γιώργου Φωτ. Παπαδόπουλου

 

*Το πόσο μπορεί ο λαός να εμπιστεύεται τους πολιτικούς, φάνηκε τις τελευταίες ημέρες από το εξής: Μόλις πριν από 10-15 ημέρες ο Πρωθυπουργός, Υπουργοί, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ.α., δήλωναν δημόσια και προς κάθε κατεύθυνση ότι, οι εθνικές εκλογές θα γίνουν το καλοκαίρι του 2023 και όχι νωρίτερα. Δεν πέρασαν παρά μόλις λίγες ημέρες και σήμερα όλα τα κεντρικά ΜΜΕ μιλούν για εκλογές στις 25 Σεπτεμβρίου ή τις 2 Οκτωβρίου 2022 !!! Από εκεί θα καταλάβει κανείς πόσο σοβαρά αντιμετωπίζουν τον λαό οι πολιτικοί !!! Φαίνεται το ξανασκέφτηκαν και επειδή υπολογίζουν ότι, εάν περάσει άλλος ένας χειμώνας με covid, χιονιά, απεργίες, κλπ., τα πράγματα θα ζορίσουν, σπεύδουν προς άγρα ψήφων!

 

*Την τελευταία περίοδο βλέπω σε δημοσιογραφικές εκπομπές την Υφυπουργό Πρόνοιας Κα Δόμνα Μιχαηλίδου να τοποθετείται επί θεμάτων αρμοδιότητάς της και εύλογα μου έχουν γεννηθεί κάποια ερωτήματα. Μόλις προχθές, άκουσα τον εξαίρετο κ. Κώστα Γιαννόπουλο, Πρόεδρο του <<Χαμόγελου του Παιδιού>> να απευθύνεται στην Υφυπουργό και να κάνει λόγο για εμπάθεια και προκατάληψη έναντι του Σωματείου- Οργάνωσης που ίδρυσε με πολύ κόπο και αγώνα στη μνήμη του παιδιού του. Τελικά, τοποθετούνται οι κατάλληλοι άνθρωποι στις κατάλληλες θέσεις; Η συμπαθέστατη Υφυπουργός προέρχεται από μια εύπορη οικογένεια, είναι απόφοιτος του Harvard, έχει πολλές σπουδές στα Οικονομικά και Χρηματοπιστωτικά ζητήματα, αλλά ουδεμία σχέση έχει με τις εμπερίστατες ομάδες του Ελληνικού πληθυσμού. Κανείς δεν αμφισβητεί τις προθέσεις ή ευαισθησίες της, ούτε τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλει γύρω από τις υιοθεσίες, την αναδοχή και την παιδική προστασία. Όμως πέραν αυτού του αντικειμένου, στα τελευταία 3 χρόνια διακυβέρνησης της χώρας δεν είδαμε καμία ουσιαστική στήριξη των ευπαθών ομάδων που επλήγησαν από την οικονομική κρίση, την ανεργία και τον covid. Στηρίχθηκαν όντως επιχειρήσεις, αλλά δεν στηρίχτηκαν οικογένειες που κυριολεκτικά λιμοκτονούν. Είναι ντροπή να ανεβοκατεβαίνουν πολίτες άνεργοι στα πολιτικά γραφεία για να βρουν μια θέση εργάτη καθαριότητας σε οποιαδήποτε εταιρία ή δομή εν έτει 2022. Πήγε πολύ πίσω η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια ! Η κα Μιχαηλίδου όφειλε να πάρει πρωτοβουλίες στήριξης των απόρων, των εμπερίστατων και ευπαθών ομάδων του Ελληνικού πληθυσμού, όπως ανάλογες είχε πάρει πριν λίγα χρόνια το Υπουργείο Πρόνοιας μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Δυστυχώς, παρά τις όποιες καλές προθέσεις και ευαισθησίες κάποιων (που, επαναλαμβάνω, δεν αμφισβητούνται, ούτε παραθεωρούνται)  δεν μπορείς να βάζεις να στηρίξουν τους κοινωνικά ευπαθείς τα ΄΄golden boys and girls΄΄ ! Κι ας μας είναι συμπαθή ορισμένα !

 

*Κάποιοι εθίγησαν επειδή –λέει– η Ελλάδα βρίσκεται ακόμη χαμηλά στην αξιολόγηση, αναφορικά με την ελευθερία του Τύπου. Μα, γιατί εξεμάνησαν; Εδώ πας να γράψεις κάτι για κάποιο αιρετό πρόσωπο (δίχως μάλιστα να αναφέρεσαι σε αυτό ντε και καλά !) και ζητούν την δίωξη και απομάκρυνσή σου από όπου εργάζεσαι, δραστηριοποιείσαι, προσφέρεις, κλπ. Μιλάμε για τόση… δημοκρατία ! Όποιος δεν συμφωνεί μαζί τους πρέπει να εξοντωθεί… !!! Είναι κι αυτό ένα σύμπτωμα των κοινωνιών, όπου κυβερνούν είτε ακροαριστερές είτε ακροδεξιές δυνάμεις !

 

*Μπράβο, για μια ακόμη χρονιά, για την εξασφάλιση δεκαπέντε (15) Γαλάζιων Σημαιών σε ισάριθμες παραλίες της Χίου. Βέβαια, επειδή οφείλουμε να αποδίδουμε ΄΄τα του Καίσαρος τω Καίσαρι΄΄ θα πρέπει να πούμε ότι, το κατόρθωμα αυτό ανήκει στην προηγούμενη δημοτική Αρχή (Βουρνού) η οποία παρέλαβε το 2014 μηδέν (0) Γαλάζιες Σημαίες. Έπειτα από δύο χρόνια θητείας της πήρε οκτώ (8) Γαλάζιες Σημαίες και από το 2018 προετοίμασε σχετικά τη διαδικασία και δημιούργησε την υποδομή ώστε να πάρει τον Μάιο του 2019 δεκαπέντε (15) Γαλάζιες Σημαίες. Η επιτυχία, λοιπόν, ανήκει στην προηγούμενη δημοτική Αρχή. Στη σημερινή ανήκει το ότι τις διατηρεί. Κάτι είναι και αυτό. Ωστόσο, επειδή εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, θα περιμένουμε του χρόνου (2023), που είναι και χρονιά εκλογών, να γίνουν τουλάχιστον δεκαοκτώ (18), επιχειρώντας να προστεθεί και η περίφημη παραλία <<Μαύρος Γιαλός>> Εμπορειού-Πυργίου. Κάτι ανάλογο υπήρξε και με τους μηχανισμούς εισόδου και εξόδου στη θάλασσα των ανθρώπων με αναπηρικό αμαξίδιο (seatrac) όπου, ως γνωστόν, καθιέρωσε και ξεκίνησε την όλη διαδικασία η προηγούμενη δημοτική Αρχή. Ας υπάρξει συνέχεια όσων προηγήθηκαν.

 

*Πολύ κόσμο δυσαρέστησε η ανακοίνωση ότι, δεν θα λειτουργήσουν φέτος οι παιδικές κατασκηνώσεις του Δήμου στα Σκλαβιά. Έπειτα από δυο χρόνια πανδημίας και απαγορεύσεων, τα παιδιά περίμεναν πως και πως το καλοκαίρι για την κατασκήνωση. Γνωστοποιήθηκε ότι, ο Δήμος θα προβεί σε ευρύτερες απαραίτητες εργασίες, ώστε να φιλοξενήσει το καλοκαίρι του 2023 και άτομα με αναπηρία. Μπράβο γι΄ αυτό ! Βέβαια, θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι και πριν πολλά χρόνια φιλοξένησε –μάλιστα σε δύο ξεχωριστές περιόδους– άτομα με αναπηρία. Συνεπώς, κάποιοι δεν κομίζουν σήμερα ΄΄γλαύκας εις Αθήνας΄΄ ! Ωστόσο, επειδή το ίδιο το Κράτος επί σχεδόν 8 χρόνια δεν επέτρεπε να λειτουργούν οι κατασκηνώσεις γενικότερα (2011-2018) και έδωσε τη σχετική άδεια μόλις το 2018, πρέπει να σημειωθεί ότι, ο γράφων, με τα ίδια του τα χέρια, παρέδωσε το έτος 2018 μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου στην Τεχνική Υπηρεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με την οποία προβλέπονταν οι σχετικές εργασίες, προκειμένου να καταστεί η κατασκήνωση πλήρως λειτουργική (και για άτομα με αναπηρία, σε ειδική κατασκηνωτική περίοδο), επιζητώντας το ποσό των 100.000 Ευρώ.  Η προηγούμενη δημοτική Αρχή κατόρθωσε να την λειτουργήσει το καλοκαίρι του 2019. Φέτος, είναι λάθος να μην λειτουργήσει, έστω για μια δεκαήμερη κατασκηνωτική περίοδο τον Αύγουστο. Ας αναθεωρηθεί η Απόφαση των ιθυνόντων !

 

*Στις προσεχείς εθνικές εκλογές θα γίνει του ΄΄κουτρούλη ο γάμος΄΄ ! Ανεβοκατεβαίνουν τα πολιτικά γραφεία ταλαίπωροι συμπολίτες μας, ζητώντας μια θέση εργασίας, ακόμη και στον τομέα της καθαριότητας ή οπουδήποτε και εισπράττουν ταξίματα και φρούδες υποσχέσεις ! <<Μαυρογιαλούροι και Γκόρτσοι>> του 2022 ! Αυτό που κανένας παρατρεχάμενος των πολιτικών γραφείων δεν σκέφτηκε είναι το εξής: Ότι κέρδισαν περί τα 100 άτομα που εξυπηρέτησαν και έχασαν περί τα 1000 που δεν εξυπηρέτησαν ! Κι αυτό το έχουν πάρει χαμπάρι οι… άλλοι…, που έχουν καταγράψει τους 900 δυσαρεστημένους και αναμένουν εκδίκηση στην κάλπη εν ημέρα κρίσεως … !!! Έ, ρε γλέντια, θα τρίβουν κάποιοι τα μάτια τους!

 

*Η Τράπεζα EUROBANK ολοένα και συρρικνώνει τις παρεχόμενες υπηρεσίες της προς τους πελάτες της. Ολόκληρη Χίος και έχει μόλις ένα μηχάνημα ΑΤΜ στο μοναδικό κατάστημα της Απλωταριάς, όπου για να εξυπηρετηθείς πρέπει οπωσδήποτε να πας με τα πόδια στο υπερκέντρο της πόλης. Αιδώς, κύριοι της διοίκησης ! Πως θα εξυπηρετηθούν οι πελάτες σας; Ακόμη και το ΑΤΜ της Προκυμαίας καταργήσατε; Γιατί; Που θα πάμε να εξυπηρετηθούμε, στη Βολισσό;

 

*Εις το επανιδείν σε λίγες ημέρες. Οι εξελίξεις τρέχουν ραγδαία. Έρρωσθε !-Please follow and like us:
fb-share-icon