ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022

Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χίου ενημερώνει ότι το κράνος και η ζώνη σώζουν ζωές
Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνει και φέτος, για μία ακόμη χρονιά τις εκδηλώσεις της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου υπό τον συντονισμό της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, προσφέροντας ελεύθερη είσοδο για το κοινό σε επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, ιστορικούς τόπους και μνημεία, τη νύχτα της Πανσελήνου, την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022.

Την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022, 6 αρχαιολογικοί χώροι, ιστορικοί τόποι, μουσεία και μνημεία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χίου, θα υποδεχθούν το κοινό κάτω από το φως της πανσελήνου. Το Βυζαντινό Μουσείο στην πλατεία της πόλης (Μετζητιέ Τζαμί), το Παλάτι Ιουστινιάνι και το Οθωμανικό Λουτρό στο Κάστρο της Χίου, ο Πύργος Πιτυούς και ο αρχαιολογικός χώρος Εμπορειού θα παραμείνουν ανοιχτά για το κοινό από τις 20:00 έως τις 24:00, ενώ ο αρχαιολογικός χώρος στο «Αρχοντίκι» Ψαρών θα φιλοξενήσει συναυλία έντεχνης μουσικής τις ώρες 21:00 έως 23:00.

Οι εκδηλώσεις και η επίσκεψη του κοινού στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία θα διεξαχθούν σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα ασφαλείας που έχουν καταρτισθεί για κάθε αρχαιολογικό χώρο και μουσείο στο πλαίσιο περιορισμού της διασποράς του COVID 19 και σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα ασφαλείας κατά την περίοδο πραγματοποίησής τους.

Σας προσκαλούμε λοιπόν την Παρασκευή 12 Αυγούστου, στους αρχαιολογικούς μας χώρους, τα μουσεία και τα μνημεία μας, την πιο φεγγερή νύχτα του φετινού καλοκαιριού.Please follow and like us:
fb-share-icon