Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψαν οι Χιώτες- Αχαιοί

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Χίων Νομού Αχαΐας «Η Αγία Μαρκέλλα» που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αχαΐας.

Τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου δημιούργησαν μιαν άκρως εορταστική και ζεστή ατμόσφαιρα, η οποία ενισχύθηκε από τα χαρούμενα μουσικά κομμάτια της Μπαντίνας του Δήμου Πατρέων! Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Μιχάλης Κουκιάς έκανε έναν σύντομο απολογισμό του έργου και των εκδηλώσεων του Συλλόγου για τη χρονιά που πέρασε.

Κατόπιν, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, συνοδευόμενος από τον π. Απόστολο Ζαφείρη και τον π. Αιμίλιο Τσικνή, ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη πίτα και μας ευχήθηκε για το νέο έτος. Στη συνέχεια, η Δρ. Ευαγγελία Τσιμπρή, Νευρολόγος – Διευθύντρια ΕΣΥ της Πανεπιστημιακής Νευρολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, παρέθεσε ομιλία με θέμα την ιστορία της μαστίχας Χίου και

τίτλο: «Τα κρυστάλλινα δάκρυα της Χίου στο πέρασμα των χρόνων». Τέλος, εκτός από την καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη πίτα, προσφέρθηκαν και φέτος στους καλεσμένους παραδοσιακά χιώτικα κεράσματα από τις κυρίες Ειρήνη Κουκιά και Κική Ζήκου, καθώς και λικέρ Τεντούρα Κάστρο με μαστίχα Χίου. Την εκδήλωση συντόνισε η Ευθαλία Κατσιγιάννη – Χάχαλη, Γραμματέας του Συλλόγου.

Ο Σύλλογός μας εκφράζει δημόσια τις θερμές ευχαριστίες του προς όλους όσους παρευρέθησαν στην εκδήλωσή του, στη Μπαντίνα του Δήμου Πατρέων για τη φιλική συμμετοχή της και τον μαέστρο της κ. Χρήστο Λούκα, καθώς και στη χορηγό ποτοποιία ΤΕΝΤΟΥΡΑ ΚΑΣΤΡΟ – ΧΑΧΑΛΗΣ. Σας ευχόμαστε «Και του χρόνου, με υγεία»!

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΧΑΪΑΣ «Η ΑΓΙΑ ΜΑΡΚΕΛΛΑ»

Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *