ΠΕΑ:Το κράτος διασύρθηκε με άστοχους χειρισμούς και σχεδιασμούς απο ανίκανους γραφειοκράτες


Από την αρχή στον σχεδιασμό για το μεταναστευτικό προκρίνονται αποφάσεις λες και κάποιοι ήθελαν να κόψουν την Ελλάδα στα δύο.

Με σειρά ενεργειών έχει κτιστεί ένα τείχος προστασίας από τα ”μολυσμένα” νησιά προς την υπόλοιπη Ελλάδα και Ευρώπη.

Στην αρχή είχαμε τα χοτσποτ μόνο για 72 ώρες παραμονής.

Κατόπιν η συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας, δήθεν θα έλυνε το πρόβλημα. Η πράξη έδειξε ότι μεταφράζεται με τέτοιο τρόπο ώστε να βολεύει όλους τους άλλους εκτός από τους νησιώτες και την Ελλάδα.

Μετά ήρθε ο γεωγραφικός περιορισμός και η Ελλάδα επιλέγοντας έναν διαφορετικό τρόπο αντιμετώπισης του μεταναστευτικού ανά περιοχή, απομονώνονει τα νησιά. Παραδόξως στον Έβρο αναγνωρίζει εθνικούς λόγους, στα νησιά όμως τους αρνείται.

Στην συνέχεια όλες οι λύσεις που προτείνονταν ουσιαστικά κατέληγαν στην παράλογη απαίτηση για αύξηση της χωρητικότητας μέσω της δημιουργίας νέων δομών.

Φθάσαμε στο σημείο να προκρίνεται ως λύση τα δήθεν κλειστά κέντρα, στην πραγματικότητα όμως στόχος ήταν η δημιουργία πολυφυλετικών μουσουλμανικών πόλεων πάνω στην οριογραμμή των συνόρων με την Τουρκία.

Τί και αν φώναζαν οι νησιώτες, φυλάξτε τα σύνορα, τους ”άριστους” της κυβέρνησης ενδιέφεραν μόνο τα πλεονάσματα.

Εμφανιζόταν οι νησιώτες ως περίεργοι. Αυτοί που θέλουν να μεταφέρουν το πρόβλημα στην υπόλοιπη χώρα. Αυτοί που θέλουν να κονομάνε γι αυτό δεν θέλουν τις ”κλειστές” δομές. Η παλλαϊκή αντίδραση για τον καταστροφικό σχεδιασμό αναγνώστηκε σαν σύμπραξη ακροαριστερών με ακροδεξιούς και ΜΚΟ μαζί!!

Ο φιλόδοξος νέος υπουργός κ. Μηταράκης με τους εδώ συνεργάτες του είχαν πείσει την κυβέρνηση ότι ήταν γνώστες του μεταναστευτικού και της νοοτροπίας των νησιωτών. Έπρεπε με πυγμή να εμπεδωθεί προς όλους, ότι ο κ. Μηταράκης είχε δίκιο. Ο δήθεν διάλογος με τις τοπικές κοινωνίες ήταν η απαίτηση αποδοχής της δήθεν μοναδικής λύσης “για το καλό των νησιών”.

Έτσι φτάσαμε στην απόβαση. Οι δυνάμεις καταστολής εισέβαλαν στο νησί με άκρως εντυπωσιακό τρόπο με σκοπό να συνετιστούν γρήγορα οι περίεργοι νησιώτες.

Ο συνετισμός, μέσα από την απέραντη ομίχλη εξαιτίας της ρίψης χημικών, εμπεριείχε τρομακτική, πρωτόγνωρη βία. Η ωμή απρόκλητη βία ξεκίνησε από την αρχή της επιχείρησης, μέχρι τέλους (βίντεο).

Κανένας όμως δεν είχε υπολογίσει ότι οι ακρίτες θα έδιναν αγώνα μέχρι τέλους γιατί αφορούσε πλέον στην ίδια τους την ζωή και στον τόπο τους για τερματισμό της περαιτέρω υποβάθμισης.

Οι πρωταγωνιστές (κυβέρνηση) του έργου ”το μεγάλο φιάσκο” , νικήθηκαν συντριπτικά από την περηφάνεια και την αξιοπρέπεια των νησιωτών.

Δύο μόλις ημέρες μετά, η Τουρκία εκβιάζει απροκάλυπτα πλέον με το μεταναστευτικό, ότι θα καταπιεί ΟΛΗ την Ελλάδα. Η κυβέρνηση ξαφνικά ανακαλύπτει την εθνική διάσταση του θέματος. Αυτό που φωνάζουν εδώ και 5 χρόνια οι περίεργοι νησιώτες περί αναγκαιότητας φύλαξης συνόρων, γίνεται επιτέλους πραγματικότητα.

Οι ”πρωταγωνιστές” θα ανακαλύψουν τον πραγματικό τους ρόλο ή θα χάσουν και αυτήν την τελευταία ίσως ευκαιρία;

Το κράτος διασύρθηκε με άστοχους χειρισμούς και σχεδιασμούς απο ανίκανους γραφειοκράτες .

Χτυπήθηκαν ανηλεώς οι ακρίτες ,καταστράφηκαν αναίτια οι περιουσίες τους, διερρήχθη η εμπιστοσύνη τους απέναντι στο κράτος, αποσταθεροποιήθηκαν τα δύο μεγάλα νησιά για 3 μέρες.

Τεράστιες ευθύνες έχουν ο κ. Μηταράκης και ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Θα αναζητηθούν;

Παγχιακή Επιτροπή ΑΓΩΝΑ
Please follow and like us:
fb-share-icon