ΠΩΣ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ


ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.
Θα επικαλεστώ και πάλι γνώσεις από την ενασχόλησή μου με το νερό, αυτή τη φορά σαν παραβολή.
Όταν πλημμυρίσει το νερό σε ένα διαμέρισμα ο νοικοκύρης για να καθαρίσει το σπίτι πρέπει να κάνει κάποιες ενέργειες. Πρέπει να κλείσει τις βρύσες και να βγάλει τα νερά. Αν η βρύση του διαμερίσματος είναι χαλασμένη πρέπει να κλείσει το γενικό διακόπτη. Αν και ο γενικός διακόπτης είναι χαλασμένος, πρέπει να κλείσει με τη σειρά την παροχή στο ρολόι ή την παροχή στην πολυκατοικία και σε περίπτωση αποτυχίας να ειδοποιήσει ώστε να κλείσει το νερό στη γειτονιά με παρέμβαση έξωθεν.
Για να σταματήσει να τρέχει το νερό θα πρέπει να επισκευαστούν τα σημεία ροής που έχουν χαλάσει γιατί όσο το νερό θα βρίσκει διαδρομή ελεύθερη, θα τρέχει διαρκώς στους χώρους που έχουν βρύσες. Και για να απομακρυνθεί όσο νερό έχει ήδη τρέξει από την κατοικία θα πρέπει είτε να σφουγγαρίζεται με σφουγγαρίστρες σε κουβάδες μέσα στο δωμάτιο, είτε να οδηγείται η ροή του στο ύπαιθρο ή σε υπόνομο.
ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.
Όπως το νερό είναι ρευστό και πάντα τρέχει από όπου βρει λόγω της πίεσης, έτσι και οι μετανάστες είναι ατίθασοι και απρόβλεπτοι λόγω της ανάγκης.
Όσο βρίσκουν διαδρομές θα έρχονται και θα πλημμυρίζουν τα δωμάτια που έχουν βρύσες, δηλαδή τα νησιά. Όσο και να προσπαθούμε να τους μαζέψουμε σε δομές (κουβάδες σφουγγαρίστρας) ή και αν προσπαθούμε να τους διοχετεύσουμε σε εκτός νησιών σημεία (ύπαιθρο / υπόνομοι) τόσο θα μας έρχονται περισσότεροι.
Το θέμα είναι πρώτα να κλείσουμε τις ροές, και μετά να μαζέψουμε όσους έχουν ήδη μπει.
Όπως το νερό τρέχει γιατί ήδη έχει πίεση, έτσι και οι μετανάστες μας έρχονται γιατί αφενός μας τους σπρώχνει ο γείτονας αλλά και γιατί εδώ υπάρχει το δέλεαρ του ζεστού χρήματος.
Το πρώτο ΓΡΗΓΟΡΟ μέτρο είναι να κόψουμε στα νησιά τη ροή του μεταναστευτικού χαρτονομίσματος από τα ΑΤΜ. Είναι σαν να λέμε ότι προσπαθούμε να φτιάξουμε όπως-όπως τη βρύση που τρέχει αλλά η πίεση για μετανάστευση (στο νερό) θα υπάρχει.
Το δεύτερο μέτρο είναι να ανοίξουμε μια άλλη πύλη εισόδου (βρύση) μακρυά από την πρώτη, ώστε οι μετανάστες να φύγουν (το νερό να τρέξει) από εκεί και να μας αφήσει εμάς ήσυχους (και ας κάνει κουμάντο ο άλλος ιδιοκτήτης). Το πρόβλημα όμως έτσι δεν πρόκειται να λυθεί.
Το τρίτο μέτρο είναι να αντικαταστήσουμε όλες τις ξένες ΜΚΟ με Ελληνικές αντίστοιχες υπηρεσίες. Οι ξένες ΜΚΟ είναι σαν τον κακό τεχνίτη που συντηρεί τη βλάβη για να έχει συνέχεια δουλειά που θα του την πληρώνει ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, μέχρι να τον καταφέρει να φύγει για να του πάρει το σπίτι.
Το τέταρτο μέτρο είναι να κλείσουμε εντελώς όλες τις ροές προς την Ελλάδα είτε με Εθνικά συνοριακά μέτρα (είναι ο γενικός διακόπτης του σπιτιού) είτε με Ευρωπαϊκά συνοριακά μέτρα (είναι ο γενικός διακόπτης της πολυκατοικίας) μέχρι να επιδιορθωθεί οριστικά το πρόβλημα.
Η ερώτηση της κοινής λογικής είναι μία: Πώς δημιουργείται ένα τέτοιο πρόβλημα; Το πρόβλημα δημιουργείται από την αυξημένη πίεση που προκαλείται συνήθως εσκεμμένα. Σε ξένες χώρες όταν κάποιοι μεγαλοσχήμονες θέλουν να βάλουν χέρι σε μια γειτονιά, δημιουργούν προβλήματα (συνήθως σε υποδομές) που κάνουν τους ιδιοκτήτες, προφτωχοποιημένους και αδύναμους πλέον, είτε να φύγουν είτε να πουλήσουν τα ακίνητά τους όσο-όσο.
Πώς λύνεται το πρόβλημα; Και εδώ η απάντηση προκύπτει μέσα από την κοινή λογική. Μειώνοντας ή εξαλείφοντας την πίεση μετακίνησης πληθυσμών (του νερού) διοχετεύοντάς τους λύσεις ώστε να μείνουν στους τόπους τους (νέες χρήσεις του νερού στις πηγές).
Τα μέτρα που προτείνω πρέπει να λαμβάνονται από το πρώτο προς το τελευταίο, ποτέ ανάποδα.
Δυστυχώς οι τοπικές κοινωνίες στα νησιά έχουν ξεσηκωθεί (ΔΙΚΑΙΩΣ) για τις ενέργειες αρμοδίων που ασχολούνται πρώτα με τις δομές (τις σφουγγαρίστρες) αντί να απαιτήσουν από τους υπεύθυνους να προτάξουν το σταμάτημα των ροών.
Όσο για το σφουγγάρισμα (δομές) ή την παροχέτευση σε ύπαιθρο ή υπονόμους (ενδοχώρα ή ακατοίκητα νησιά) αυτά θα πρέπει να γίνονται αφού πρώτα σταματήσει η ροή του του νερού στην πηγή. Πιστεύω ότι αν πετύχουμε να σταματήσουμε τις ροές, αυτοί που είναι ήδη μέσα θα φύγουν από μόνοι τους (το νερό θα εξατμιστεί ελεύθερο στον αέρα).
Ένα είναι το σίγουρο: ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΑΝ ΑΤΟΜΑ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΗΡΘΑΝ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΕΜΑΘΑΝ (το νερό είναι καθαρό ή βρώμικο έτσι όπως βγαίνει από τη βρύση).

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΙΣΤΡΑΛΗΣ
Please follow and like us:
fb-share-icon