ΠΕΑ:Αν κάτι αποδείχτηκε αυτές τις ημέρες είναι ότι η βλακεία δεν έχει όρια


Αν κάτι αποδείχτηκε αυτές τις ημέρες είναι ότι η βλακεία δεν έχει όρια.
Μπορεί να φθάσει δε σε τέτοιο σημείο από μία σειρά λανθασμένων ενεργειών ώστε να οδηγηθούμε σε σύγκρουση χιλιάδων πολιτών με τις δυνάμεις ”προστασίας”, που υποτίθεται ότι είναι υπεύθυνες για την ασφάλεια τους!

Ότι έγινε ήταν πραγματικά απίστευτο, δεν το βλέπει κάποιος ούτε σε σκηνικό από την ταινία mad max!

Πως φθάσαμε όμως σε αυτήν την κατάσταση ; Προφανώς υπάρχει ένα τεράστιο χάσμα επικοινωνίας μεταξύ της κεντρικής εξουσίας και της εδώ πραγματικότητας.

Το Βόρειο Αιγαίο είναι η Περιφέρεια παρίας της Ευρώπης. Η συνεχής λιτότητα, το κλίμα αποεπένδυσης, το μεταναστευτικό σε συνδυασμό με την ανασφάλεια που προκαλούν οι γεωπολιτικές εξελίξεις και η τουρκική επιθετικότητα εξάντλησαν ολοσχερώς τις αντοχές της κοινωνίας.

Υπήρξε λοιπόν τεράστια προσδοκία για αναστροφή της όλης κατάστασης και γι αυτό το λόγο πριμοδοτήθηκε η Ν.Δ. εκλογικά.

Μόλις 235 ημέρες μετά, έγινε η απόβαση στις 25/2 από τις δυνάμεις καταστολής, για να επιβληθεί το …καλό των νησιωτών. Η πρωτοφανής αγριότητα μέχρι και την τελευταία στιγμή αποχώρησης τους, με την οποία αντιμετωπίστηκαν οι νησιώτες, η συνεχής ρήψη χημικών, έφερε τα ακριβώς αντίθετα από τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

Η άναρχη σύγκρουση είχε φθάσει σε τέτοιο σημείο ώστε οι νησιώτες να πάρουν τα βουνά ( ! ), για να προστατέψουν το νησί τους (βίντεο).

Υπάρχουν σοβαρότατες ευθύνες σε αυτούς που δεν έλαβαν υπόψη τους την κατάσταση και το κλίμα που επικρατεί. Μετέφεραν λάθος μηνύματα προς την κεντρική εξουσία νομίζοντας ότι η προπαγάνδα των (δήθεν κλειστών) ανοικτών – πολυλειτουργικών υπερδομών θα είναι η πολυπόθητη λύση.

Προπαγάνδισαν ότι ήταν θέμα ωρών η έναρξη εργασιών, αφού οι φιλήσυχοι νησιώτες δεν είναι των άκρων.

Με πρώτο από όλους τον κ. Μηταράκη και τους εδώ συνεργούς του, τον κ. Χρυσοχοϊδη, οι οποίοι έχουν σοβαρότατες ευθύνες για το αιματοκύλισμα που προέκυψε.

Θα αναζητήσει ευθύνες η Ν.Δ. για την διαπόμπευση των νησιωτών και του επίσημου κράτους;

Η κυβέρνηση ακόμα δεν έχει καταλάβει ότι οι νησιώτες δεν έχουν τίποτα άλλο να χάσουν πια. Έχουν βαρεθεί τους πειραματισμούς και την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού βάρους μονομερώς χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η εθνική διάσταση του προβλήματος.

Δεν μπορούν να αποδεχθούν τα ”αναπτυξιακά” έργα των 200 εκατ. €, που αφορούν τις υπερδομές, σαν κάτι φυσιολογικό όταν 40 χρόνια βλέπουν τις βασικές υποδομές ανολοκλήρωτες.

Έχουν κουραστεί να τους κουνάνε το δάχτυλο οι Έλληνες και Ευρωπαίοι πολιτικοί , να αντιμετωπίζεται ο τόπος τους σαν χώρος αποθήκευσης ανθρώπων.

Έχουν κουραστεί να τους δίνουν μαθήματα ανθρωπισμού εξ αποστάσεως.

Έχουν κουραστεί να αντιμετωπίζονται σαν αυτοί που κονομάνε , ενώ στην πραγματικότητα έχουν καταστραφεί.

Έχουν κουραστεί από τους πολιτικούς να κάνουν τις ”γατούλες” σε Ευρωπαίους -Τούρκους και να μεταμορφώνονται σε ”πίτμπουλ” για τους νησιώτες.

Λύση θέλουν ΒΙΩΣΙΜΗ. Να μπορέσουν να ζήσουν με αξιοπρέπεια στον τόπο τους.

* Η Τουρκία παρακολουθώντας τα θλιβερά επεισόδια εναντίον των νησιωτών, θα ήταν εμφανέστατα ικανοποιημένη.

Παγχιακή Επιτροπή ΑΓΩΝΑ
Please follow and like us:
fb-share-icon