ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΧΙΟΥ- ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


Με την καθιερωμένη παρέλαση  στην οδό Δημοκρατίας  που θα γίνει τη Δευτέρα στις 11.50 θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 11ης Νοέμβριου 1912. Θα ακολουθήσουν παραδοσιακοί χοροί από πολιτιστικά σωματεία της Χίου.

Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει  ο υπουργός Αγροτικής ανάπτυξης Μάκης Βορίδης ενώ θα παραστούν ακόμα οι Μητροπολίτες Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος και Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του διημέρου:
Κυριακή, 10 Νοεμβρίου 2019

 

Ώρα 11:15 Αρχιερατική υποδοχή της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Ευαγγελιστρίας Κρήνης Μ. Ασίας, στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Χίου, η οποία φυλάσσεται στον Ι. Ναόν Αγ. Γεωργίου Φρουρίου .

Ώρα 12:15 Έπαρση Μεγάλης Σημαίας στον Κεντρικό Λιμενοβραχίονα Χίου, με τη συμμετοχή στρατιωτικού τιμητικού αγήματος και της Στρατιωτικής Μπάντας της 96 Α.Δ.Τ.Ε.

Ώρα 17:30 Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Χίου.

Ώρα 19:00 Πάνδημος, ανά την πόλη της Χίου, Ιερή Λιτανεία της Εικόνας των Αγίων Μηνά, Βίκτωρος και Βικεντίου, Πολιούχων της Χίου και της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Ευαγγελιστρίας Κρήνης Μ. Ασίας. Ομιλία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγο στην Πλατεία Βουνακίου.

Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2019

Ώρα 07:00 Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών της πόλης και οι μπάντες του 1ου Συστήματος Προσκόπων Χίου και του 2ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Χίου θα περιέλθει στους δρόμους της πόλης παιανίζοντας.

Ώρα 08:00  Έπαρση σημαίας στην Πλατεία Πλαστήρα (Βουνακίου), με τη συμμετοχή στρατιωτικού τιμητικού αγήματος και της Στρατιωτικής Μπάντας της 96 Α.Δ.Τ.Ε. n Τέλεση Aρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Χίου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού, κ. Ιγνατίου και συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου.

Ώρα 10:30 Τέλεση Δοξολογίας, με καμπανοκρουσίες, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Χίου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου.

Ώρα 11.30 Επιμνημόσυνη Δέηση, Τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων.

Ώρα 11:50 Παρέλαση της Φιλαρμονικής του Δήμου Χίου, Παλαιών Πολεμιστών, μαθητών και μαθητριών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, των Οδηγών και Προσκόπων, τοπικών Πολιτιστικών και Αθλητικών Συλλόγων, της Κιβωτού του Κόσμου, μαθητών και μαθητριών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, σπουδαστών και σπουδαστριών A.E.N., καθώς και αντιπροσωπευτικών τμημάτων του Στρατού, του Ναυτικού, του Λιμενικού Σώματος και της Στρατιωτικής Μπάντας της 96 Α.Δ.Τ.Ε. Μετά το τέλος της παρέλασης θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση στο Δημαρχείο Χίου, για τις Αρχές και το κοινό, από το Δήμο της Χίου.

Ώρα 13:15 Παρουσίαση παραδοσιακών χορών από Πολιτιστικά Σωματεία της Χίου στην Πλατεία Πλαστήρα (Βουνακίου) με την επιμέλεια της κας Γεωργίας Μάντικα, Προέδρου του Παγχιακού Ομίλου Μουσικής Παιδείας «Η Αρμονία».

Ώρα 16:15 Υποστολή Μεγάλης Σημαίας στον Κεντρικό Λιμενοβραχίονα Χίου, με τη συμμετοχή στρατιωτικού τιμητικού αγήματος και της Στρατιωτικής Μπάντας της 96 Α.Δ.Τ.Ε.

Ώρα 16:50 Υποστολή Σημαίας στην Πλατεία Πλαστήρα (Βουνακίου).

Ώρα 17:00 Μέγας Μεθεόρτιος Εσπερινός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Χίου και Ιερά Παράκληση.

 

Please follow and like us:
Αρέσει σε %d bloggers: