Ξεκίνησαν τα έργα στο λιμάνι-Απορία για τα χρήματα που δαπανήθηκαν στο παρελθόν


Ξεκίνησε από τον Δεκέμβριο το ξήλωμα της υπερυψωμένης ράμπας στο βόρειο τμήμα του λιμανιού. Πρόκειται για ένα έργο της τάξεως των 115.000 ευρώ το οποίο περιλαμβάνει αλλαγή του στεγάστρου επιβατών (ήδη έγινε καθαίρεση του παλιού τριγωνικού ), παρέμβαση στη ράμπα, ώστε να προσαρμοστεί στα δεδομένα των πλοίων που προσεγγίζουν και διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου, συμπεριλαμβανομένων των πεζοδρομίων για την ασφαλέστερη πρόσβαση επιβατών.

Όπως μας τόνισε ο εκπρόσωπος του αναδόχου κ. Στρογγυλός Σωτήρης όλα βαδίζουν βάσει προγραμματισμού και σχεδίου. Υπολογίζουν να είναι έτοιμο πριν το τέλος Μάρτη ενώ η συμβατική  προθεσμία εκπνέει στα μέσα Μαΐου. Το νέο λιμάνι θα πληροί τους κανόνες ασφαλείας ενώ η ράμπα του βάσει της μελέτης δεν θα έχει κλίση που να δημιουργεί πρόβλημα στα πλοία.
Πλέον το λιμάνι θα έχει δύο εισόδους επιβατών και την τωρινή αλλά και την βόρειο που είχε παλαιότερα και είναι στην ευχέρεια του Λιμεναρχείου που θα χρησιμοποιηθεί για τους επιβάτες.

Γυρίζοντας πίσω τον χρόνο καλό είναι να δούμε τι ποσά ξοδευτήκαν τα προηγούμενα χρόνια για το λιμάνι και το έφεραν σε αυτό το αποτέλεσμα. Το λιμάνι κατέληξε δυσλειτουργικό.

Δεν θα έπρεπε να διερευνηθεί η υπόθεση από τα κρατικά όργανα όταν μιλάμε για χρήματα που βγήκαν από το κρατικό προϋπολογισμό και κατ’ επέκταση από τους φορολογούμενους;

 

Please follow and like us: