Ο δρόμος είναι ανηφορικός μέχρι το νησί να επανέλθει στην κανονικότητα του


Μετά από μια τετράωρη συνεδρίαση και ψήφισμα που ακολούθησε το Δημοτικό συμβούλιο Χίου αποφάσισε για την πρόταση της  Κυβέρνησης για τα μεταναστευτικό.

Με ομόφωνη απόφασή του αργά χθες το βράδυ το δημοτικό συμβούλιο Χίου διαφωνεί με τη δημιουργία νέας κλειστής δομής για μετανάστες στο νησί που αποφάσισε η κυβέρνηση.

Επίσης με ψήφισμά του, αποφασίστηκε  κατά πλειοψηφία και εμμένει σε πρόσφατη απόφασή του, την 1643, για μία δομή για καταγραφή και ταυτοποίηση με ευθύνη της κυβέρνησης και δύναμη 500 ατόμων, με καμία μόνιμη παραμονή στο νησί.

Μπορεί ο Χιώτης υπουργός κ. Νότης Μηταράκης να δεσμεύτηκε ότι θα κλείσει η ΒΙΑΛ με όποιο πολιτικό κόστος αλλά η πρόταση του Δημοτικού συμβουλίου δεν περιλάμβανε  κάποιο μέρος στο νησί, μια ξεκάθαρη πρόταση.

Ας αναλογιστούμε ότι ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που προβλέπεται είναι πολύ μεγάλος για το νησί και μετα νούμερα δεν παίζουμε.   Η δύναμη των 500 ατόμων δεν μας προεξοφλεί ότι θα είναι τόσοι καθώς και η ΒΙΑΛ ξεκίνησε με 1000 άτομα δυναμικότητα και έχει ξεπεράσει τις 5000.

Η πίεση που πρέπει να ασκηθεί σχετικά με την αλλαγή των αποφάσεων της Κυβέρνησης πρέπει να είναι δραστική. Θα περιμέναμε πιο δυναμικές αποφάσεις όπως στη Σάμο όπου σύσσωμο το ΔΣ απείλησε με παραίτηση εάν δημιουργηθεί προαναχωρησιακό κέντρο στο νησί.

Προς το παρών η Σάμος ακούστηκε πιο δυνατά από ότι η Χίος. Ο δρόμος είναι ανηφορικός μέχρι το νησί να επανέλθει στην κανονικότητα του.

Το ζήτημα αφορά το  μέλλον του τόπου μας και των παιδιών μας και οι ευθύνες είναι ιστορικές για όλους μας.

 
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *