Α. ΖΑΝΝΙΚΟΣ:ΣΤΡΟΦΗ 180 ΜΟΙΡΩΝ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ “ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΩΝ” & ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ


ΣΤΡΟΦΗ 180 ΜΟΙΡΩΝ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ

ΤΩΝ “ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΩΝ” ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

του Αριστείδη Ζαννίκου

 

Κρατικά όργανα μας αποκάλεσαν “Τουρκόσπορους” και τα νησιά μας “Τουρκονήσια”!!

Κρατικά όργανα “ψέκασαν” με χημικά μικρούς και μεγάλους, άντρες και γυναίκες, ιερείς και αιρετούς μας. “΄Εριξαν” ξύλο σε όποιον (αν) βρέθηκε στο διάβα τους.

Σε ανταπόδοση,(ασφαλώς αδικαιολόγητα), κάποιοι εξ αυτών,”εισέπραξαν” ξύλο.

Ως “αντεκδίκηση” στην “εκδίκηση”, τα ίδια. κρατικά όργανα, αποχωρώντας από τη Χίο, ΕΚΤΟΣ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ, ξανάριξαν χημικά, βιαιοπράγησαν ακόμη και κατά άλλων Κρατικών οργάνων που τελούσαν εν υπηρεσία και, μη μπορώντας πλέον να “δείρουν τον γάϊδαρο”, έσπασαν αυτοκίνητα που βρέθηκαν μπροστά τους.

Προφανώς, για όλα τα παραπάνω, μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχουν συγκεκριμένοι άνδρες και στελέχη των ΜΑΤ (Μονάδες Αποκατάστασης Τάξης) που βρέθηκαν σε Χίο και Λέσβο πριν λίγες μέρες και έδρασαν ως “ταύροι εν υαλοπωλίω”. Όμως, την ΚΥΡΙΑ ΕΥΘΥΝΗ, έχουν οι αρμόδιοι Υπουργοί, οι οποίοι, ως ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ, έπρεπε να έχουν ήδη ζητήσει ΔΗΜΟΣΙΑ μια μεγάλη συγγνώμη από τους, αναίτια, δαρμένους φύλακες των συνόρων μας.

Αυτούς του φύλακες κτύπησαν και “ψέκασαν” με χημικά τα ΜΑΤ λες και είχαν απέναντί τους αλητάμπουρες, αναρχικούς, χούλιγκανς ή μπαχαλάκηδες του πεζοδρομίου.

Διαπράχθηκε μια πρωτοφανής ΕΘΝΙΚΗ ΝΤΡΟΠΗ κατά φιλήσυχων νησιωτών που, επί χρόνια, ζουν ένα μαρτύριο και ζητούν τα αυτονόητα:

-Να φυλαχθούν ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ τα σύνορα, να ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΘΟΥΝ τα νησιά μας, (που αποτελούν την ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ του μετώπου με την Τουρκία) και να επανέλθει η ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ σ’ αυτά υπό συνθήκες κοινωνικής ηρεμίας και ασφάλειας.

Η απαράδεκτη δράση των ΜΑΤ και οι θυμωμένες ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ των κατοίκων Χίου και Λέσβου, έδειξαν να ΤΑΡΑΚΟΥΝΟΥΝ τους Κυβερνώντες. Το σήμα που εξέπεμψαν οι ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΓΚΩΔΕΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ, ήταν σαφές:

-Οι νησιώτες του Ανατολικού Αιγαίου ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΠΙΣΩ. Δεν αντέχουν άλλο.

Το δυνατό αυτό ΣΗΜΑ έδειξε να το λαμβάνει υπόψη του ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Ταυτόχρονα όμως, ήλθε και ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΧΗΡΟ ΣΗΜΑ από τον έναντι γείτονα:

-Ο Ερντογάν, απειλώντας εκ νέου Ευρώπη και Ελλάδα, άνοιξε ξανά με τρόπο ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ, ΟΛΟΦΑΝΕΡΟ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ, την κάνουλα των μεταναστευτικών-προσφυγικών ροών προς τη Χώρα μας. Η κατάσταση ισοδυναμεί με ΕΧΘΡΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ.

΄Οποιοι, για οποιονδήποτε λόγο και με οποιαδήποτε δικαιολογία σιωπήσουν ας μην αμφιβάλουν ότι, θα φαντάζουν στα μάτια του Λαού μας ως  ΕΘΝΙΚΑ ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ και κοινωνικά αφελείς.

Η Κυβέρνηση δεν έχει πλέον άλλη επιλογή παρά να φυλάξει σθεναρά τα σύνορά μας, χερσαία και θαλάσσια. Τα Κόμματα της Αντιπολίτευσης, (πρωτίστως  η Αξιωματική Αντιπολίτευση), χωρίς διασταγμούς, χωρίς ιδεοληψίες και τα γνωστά “ναι μεν αλλά”, πρέπει, τούτη την κρίσιμη ώρα, να ΒΑΛΟΥΝ ΠΛΑΤΗ.

Η Θράκη και τα νησιά μας, τώρα θα καταγράψουν αληθινούς φίλους και εχθρούς στο εσωτερικό και το εξωτερικό. Αν τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και η Θράκη γονατίσουν από την ιδιότυπη “ΕΙΣΒΟΛΗ” που επιχειρεί η Τουρκία του Ερντογάν, είναι θέμα χρόνου να γονατίσει ολόκληρη η Χώρα μας. Είναι κάτι που δεν μπορεί, μετά τη δεκάχρονη κρίση, να αντέξει οικονομικά, κοινωνικά, αναπτυξιακά αλλά και από πλευράς ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ και ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. Εθελοτυφλεί όποιος δεν το αντιλαμβάνεται.

Η Ευρώπη, προσώρας, “σφυρίζει αδιάφορα”. Έχει σφραγίσει από ετών τα σύνορα βόρεια της Πατρίδας μας και αισθάνεται (έτσι νομίζει) ασφαλής. Αν δεν συντρέξει αποτελεσματικά ένα μέλος της τούτη την ώρα του κινδύνου, πρέπει να της γίνει (αρμοδίως) γνωστό, ότι δεν θα μείνει τελείως ΑΛΩΒΗΤΗ. ΄Οσο πιό έγκαιρα και πειστικά στείλει το σχετικό μήνυμα η Αθήνα προς τις Ευρωπαϊκές Πρωτεύουσες, τόσο πιο πιθανό είναι να τύχει η Ελλάδα μιάς κάποιας στήριξης.

Αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι Υπουργοί του αποδειχθούν, τούτη τη φορά, αποτελεσματικοί με σθεναρή αντίδραση, αν προστατεύσουν επαρκώς τη Χώρα και τον Ελληνικό Λαό από τους νέους κινδύνους που έχουν διαφανεί, τότε μπορεί να ΕΛΠΙΖΟΥΝ σε μερική “ΑΦΕΣΗ ΑΜΑΡΤΙΩΝ” εκ μέρους μας για την εφτάμηνη κάκιστη αντιμετώπιση του τεράστιου προβλήματος που ονομάσθηκε “Προσφυγικό-Μεταναστευτικό”. Το ίδιο ισχύει και για τον Αλέξη Τσίπρα και τους επιτελείς του. Αν τώρα τολμήσουν να “βάλουν πλάτη”, θα τους συγχωρεθούν πράξεις και παραλήψεις της προηγούμενης πενταετίας.

Αυτό τουλάχιστον μπορούν να ελπίζουν και να προσδοκούν ως “επιβράβευση”.

 

Υ.Γ. Κλείνοντας, ας μου επιτραπεί να αναφερθώ  στα, κατ΄εμέ, απρεπή λόγια και την γνωστή άσεμνη χειρονομία του Περιφ/ρχη κ. Μουτζούρη έστω και αν αυτά έγιναν υπό πολύ δύσκολες και πιεστικές συνθήκες.

Οι αιρετοί, με τα λόγια και τις πράξεις τους, δρουν παιδευτικά προς τους πολίτες και κυρίως προς τους νέους μας. Πρέπει να ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ το ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ.

Εν προκειμένω, θυμίζω ότι, τον Μάρτη του 2015 και ένας άλλος αιρετός ο τότε (και νυν) Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μετέπειτα Υφυπουργός Παιδείας κ. Κώστας Ζουράρις, μιλώντας ΕΝΤΟΣ ΒΟΥΛΗΣ, σε δημόσια συνεδρίαση, είχε πει ότι “…οι Γερμανοί μας έχουν πρήξει τα μέζεα”! Το ότι  είπε “καθαρευουσιάνικα” αυτά που έδειξε με το χέρι ο κ. Μουτζούρης, δεν αλλάζει σε τίποτα το αντιπαιδαγωγικό μήνυμα που εξέπεμψαν και οι δύο.
Please follow and like us:
fb-share-icon