Πελατειακές σχέσεις; Ούτε τέθηκαν τα κριτήρια επιλογής πριν την συνέντευξη, ούτε δημοσιεύτηκε πίνακας βαθμολογίας
Υπερασπιζόμαστε τη συμμετοχή, τη διαφάνεια και τα συμφέροντα των πολιτών!

Παρέμβαση του εκπροσώπου της Χιακής Συμπολιτείας Δημ. Αντωνόγλου στη θεματική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στη σημερινή συνεδρίαση ο κ.Κάρμαντζης και η δημοτική αρχή περιφρονούν  και απαξιώνουν το δημοτικό συμβούλιο και τον δημοκρατικό διάλογο.

Η χρηστή διακυβέρνηση όμως θέτει σε προτεραιότητα την υπεράσπιση των συμφερόντων των πολιτών. Τα χρήματα που δαπανά ο Δήμος προέρχονται απευθείας από τους πολίτες του, μέσω φορολογικών εισφορών. Αυτό σημαίνει ότι οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν πώς διατίθενται αυτά τα χρήματα. Όσο περισσότερη διαφάνεια  μπορεί να παρέχει ένας δήμος, τόσο αυξάνει την εμπιστοσύνη, των πολιτών προς αυτόν και εν γένει τους θεσμούς.

Ο Δήμος προσλαμβάνει πολίτες για την διεκπεραίωση του έργου του, οφείλει λοιπόν:

Πρώτον να καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια για την ενημέρωση της προσφοράς αυτών των θέσεων στους ενδιαφερόμενους δημότες.  Οφείλει επίσης,  την παροχή αναλυτικής και τεκμηριωμένης πληροφόρησης για τις διαδικασίες με τις οποίες επιλέγεται το προσωπικό, πριν και μετά την πρόσληψη, ακόμη και αν ο νόμος δεν υποχρεώνει το δήμο σε τέτοια πληροφόρηση. Πρόσφατα στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος ομολόγησε ότι το κριτήριο πρόσληψης των υπαλλήλων καθαριότητας ήταν προσωπικές συνεντεύξεις που διεξήγαγε ο ίδιος. Αυτές έγιναν με πλήρη αδιαφάνεια. Ούτε τέθηκαν τα κριτήρια επιλογής πριν την συνέντευξη, ούτε πρακτικά τηρήθηκαν, ούτε δημοσιεύτηκε κάποιος πίνακας βαθμολογίας που να δείχνει ποιος προσλαμβάνεται και με ποια μοριοδότηση. Αν δεν είναι αυτό πελατειακές σχέσεις οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους!

Παράλληλα σημειώνονται αλλεπάλληλες μετακινήσεις εργαζομένων. Κάποιοι παρά τη θέληση τους με μια άσκηση ενός ιδιότυπου bullying μετακινούνται σε άλλες θέσεις. Άλλοι μετακινούνται οικειοθελώς αλλού με αδιαφανείς λόγους και διαδικασίες.

Υπάρχουν σαφέστατες ευθύνες και στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου για όλα αυτά τα ζητήματα!

Και για να έρθουμε στη νομοθεσία: Έχει διαλύσει την αυτοδιοίκηση η ΝΔ με τις πρόχειρες και δόλιες αλλαγές στη νομοθεσία καθιστώντας το Δημοτικό Συμβούλιο διακοσμητικό παραποιώντας στην πραγματικότητα αυτό που ψήφισαν οι δημότες.

Η Χιακή Συμπολιτεία υπερψήφισε τις προτάσεις που ενισχύουν τη διαφάνεια την ενημέρωση και τη συμμετοχή των πολιτών στη λήψη των αποφάσεων. Θα εργαστεί για την υλοποίησή τους μέσα κι έξω από το δημοτικό συμβούλιο.

Χιακή Συμπολιτεία

 

 Please follow and like us:
fb-share-icon