ΕΚΤΑΚΤΟ: Σε καραντίνα το B/S Mykonos – Αποκλεισμένοι επιβάτες & πλήρωμα (ΒΙΝΤΕΟ)


Σε εξέλιξη είναι ένα  απίστευτο θρίλερ στο λιμάνι της Μυρίνας στη Λήμνο με το πλοίο Blue Star  Mykonos.

Το πλοίο ξεκίνησε με μια ώρα καθυστέρηση από το λιμάνι της Καβάλας ( Τετάρτη 11/03/2020 ώρα 10:30 το βράδυ) με προορισμό τη Λήμνο  τη Μυτιλήνη τη Χίο την Σάμο την Ικαρία και τελικό προορισμό τον Πειραιά. Η αιτία της καθυστέρησης είναι ότι μέλος του πληρώματος παρουσίασε ύποπτα συμπτώματα κορονοϊού και τελικά αποβιβάστηκε στο λιμάνι της Καβάλας,  μεταφέρθηκε  με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο της περιοχής.

Το πλοίο ξεκίνησε το δρομολόγιό του αλλά ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με το νομίατρο της Καβάλας έδωσαν εντολή το πλοίο να αποκλειστεί μόλις φθάσει στο λιμάνι της  Μυρίνας.  Και πράγματι το πλοίο από τις 02:30 παραμένει στο λιμάνι της Μύρινας καθώς έχει απαγορευθεί να συνεχίσει το ταξίδι του μέχρι βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων για το μέλος του πληρώματος/

Το πλοίο έχει τεθεί πλέον σε καραντίνα και κανείς δεν ξέρει πως θα λήξει αυτή η περιπέτεια. Πριν από λίγο ώρα 06:30 ο καπετάνιος του πλοίο ενημέρωσε και επίσημα ότι το πλοίο θα τεθεί σε καραντίνα τουλάχιστον για 8 ώρες.

Οι 341 επιβάτες και τα 77 μέλη του πληρώματος ελέγχονται για τον νέο κορονοϊό.

127 επιβάτες έχουν αποβιβαστεί στο λιμάνι της Λήμνου από το επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο «Blue Star Μύκονος», μετά την αναφορά ότι μέλος του πληρώματος εμφάνισε ύποπτα συμπτώματα για κορονοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Lesvosnews.net το μέλος του πληρώματος που έχει εμφανίσει τα ύποπτα συμπτώματα δεν έχει ταξιδέψει σε χώρες του εξωτερικού και αν βρεθεί θετικός στον κορονοϊό θα υπάρχει δυσκολία στην ιχνηλάτηση του κρούσματος.

 

Τις πρωτες πρωινές ωρες σημερα λαβαμε την παρακατω ενημερωση από τον Ιατρικό σύλλογο Λήμνου σχετικά με περιστατικο με υποψια Κορωναίου στο δρομολογια του πλοίου Blue Star Mykonos. Πιο συγκεκριμένα:
“Κατόπιν επικοινωνίας που υπήρξε μεταξύ των λιμεναρχείων Καβάλας και Λήμνου έγινε ενημέρωση του Ιατρικού Συλλόγου Λήμνου ότι προσωπικό του πληρώματος του πλοίου Blue Star Mykonos διεκομίσθη λόγω εμπυρετου στο Νοσοκομείο Καβάλας. Επειδή από την κλινική εξέταση και το ιστορικό του εν λόγω περιστατικού δεν κατέστη δυνατό να διαπιστωθεί η αιτιολογία του εμπυρέτου (και άρα το περιστατικό για την ώρα θεωρείται ύποπτο κρούσμα), μέχρι να λάβουμε την επίσημη απάντηση σήμερα το απόγευμα από το Ινστιτούτου Παστέρ ότι δεν είναι κρούσμα κορονοιου, παρακαλούνται όσοι ταξίδεψαν την Τετάρτη 11 Μαρτίου από και προς Καβάλα να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις άκρως απαραίτητες και να εφαρμόζουν τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) σχετικά με το περιορισμό μετάδοσης της νόσου.”

Πηγή: Limnosreport.gr

 

Please follow and like us:
Αρέσει σε %d bloggers: