ΕΛΑΣ: Αστυνομία στα σπίτια τα Χριστούγεννα ανάλογα με τις καταγγελίες
Η παρουσία της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.) στη διάρκεια των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων θα είναι αυξημένη.

Αυτό διεμήνυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Σώματος, Θεόδωρος Χρονόπουλος, κάνοντας λόγο και γι’ αυτοπρόσωπη παρουσία της αστυνομίας σε κάποιο σπίτι, η οποία θα εξαρτηθεί από τις καταγγελίες.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Χρονόπουλος δήλωσε πως «σίγουρα θα είναι αυξημένη η παρουσία της αστυνομίας αυτές τις ημέρες, τόσο την παραμονή όσο και ανήμερα των Χριστουγέννων.

«Το ίδιο θα γίνει και την Πρωτοχρονιά και τα Φώτα. Για το αν θα υπάρξει αυτοπρόσωπη παρουσία της αστυνομίας σε κάποιο σπίτι, εξαρτάται από τις καταγγελίες», προσέθεσε.

Ερωτηθείς τι προβλέπεται για τυχόν πάρτι σε σπίτια, απάντησε πως η ΕΛ.ΑΣ. είναι υποχρεωμένη να παρέμβει λόγω και της αναφοράς στην ΚΥΑ και των αποφάσεων που έχουν ληφθεί, με όλους τους νόμιμους τύπους, που είναι η παρουσία εισαγγελέα.

«Σε αυτές τις περιπτώσεις», σημείωσε, «πέρα από τα διοικητικά πρόστιμα που προβλέπονται, υπάρχουν και ποινικές ευθύνες και θα ακολουθηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου».

Σχετικά με την κυκλοφορία, επεσήμανε πως επιτρέπεται μέχρι τις 10 το βράδυ και ξεκαθάρισε πως οι μετακινήσεις μετά τις 10 το βράδυ και μέχρι τις 5 το πρωί επιτρέπονται μόνο για λόγους εργασίας και υγείας.

«Οπότε, η αστυνομία θα δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στις μετακινήσεις μετά τις 22:00 το βράδυ και δεν αποκλείεται να προχωρήσουμε και σε διακοπή κυκλοφορίας σε κεντρικούς οδικούς άξονες, ώστε να ελεγχθούν όλοι αυτοί που μετακινούνται εκείνες τις ώρες. Όπου διαπιστωθούν παραβάσεις, θα επιβληθεί πρόστιμο 300 ευρώ», εξήγησε.

Τέλος, ο κ. Χρονόπουλος υπογράμμισε πως οι έλεγχοι της αστυνομίας θα είναι ιδιαιτέρως πυκνοί σε διόδια, σε κομβικά σημεία στο οδικό δίκτυο, σε εισόδους-εξόδους των πόλεων, σε υπεραστικά λεωφορεία και ΚΤΕΛ, σε πλατείες και οπουδήποτε μπορεί να δημιουργηθεί συγχρωτισμός.

ΠΗΓΗ: ieidiseis.gr

 

 Please follow and like us:
fb-share-icon