Ποια ήταν η Μαρία Τσάκος που απεβίωσε στα 49 της έτη




Εφυγε από τη ζωή στα 49 της χρόνια η Μαρία Τσάκος, δικηγόρος κόρη του Ηλία Τσάκου αδελφού του καπετάν Παναγιώτη Τσάκου. Καταγόταν από τα Καρδάμυλα της Χίου. Ήταν συνιδρύτρια ενός από τα πιο επιτυχημένα διαδικτυακά ραδιόφωνα της Ελλάδας -του Amagi Radio– και ο θάνατός της έγινε γνωστός από τον έτερο συνιδρυτή του ιντερνετικού ραδιοφώνου, Κυριάκο Αθανασιάδη.

Η Μαρία Τσάκος προερχόταν από την εφοπλιστική οικογένεια των Καρδαμύλων. Ο πατέρας της Ηλίας είναι αδερφός του καπετάν Παναγιώτη Τσάκου, που πριν μερικά χρόνια έχασε επίσης την κόρη του Μαρία. Το 2012 είχε θέσει υποψηφιότητα στη Χίο με το κόμμα «Δράση» του Στέφανου Μάνου, ενώ ήταν και υποψήφια βουλευτής με το «Ποτάμι».

Sτις εκλογές του 2012, η Μαρία Τσάκος έγραφε στην προσωπική της σελίδα:

«Γεννήθηκα στην Αθήνα, αλλά κατάγομαι από τα Καρδάμυλα της Χίου, την πατρίδα των γονιών μου. Η σχέση μου με τον τόπο καταγωγής μου ήταν ανέκαθεν και εξακολουθεί να είναι πολύ ζεστή και κοντινή, τόσο γιατί έτσι ανατράφηκα, όσο και γιατί έχτισα σχέσεις με το νησί και τους συμπατριώτες μου από πολύ μικρή ηλικία, ενώ παντρεύτηκα και τον συμπατριώτη και καπετάνιο του εμπορικού ναυτικού, Μιχάλη Κουιμάνη.

Εργάζομαι στη ναυτιλία από το 1994 ως νομική σύμβουλος σε ναυτιλιακές εταιρείες, σε τομείς όπως η χρηματοδότηση, οι συμβάσεις, τα ναυτικά ατυχήματα και οι απαιτήσεις από και κατά τρίτων, ενώ τα τελευταία τρία χρόνια ειδικεύομαι στις ναυτασφαλίσεις. Είμαι μέλος του ΔΣ ασφαλιστικής εταιρείας που δραστηριοποιείται αποκλειστικά στον τομέα της ασφάλισης πλοίων. Ακόμη, είμαι μέλος του ΔΣ του Διεθνούς Κέντρου Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης του Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος» που, με έδρα στη Χίο και την Αθήνα, αναλαμβάνει δράσεις προώθησης της ναυτιλίας, έχοντας πολιτιστικό και φιλανθρωπικό έργο με κέντρο το νησί. Εξάλλου, είμαι ειδική γραμματέας του ΔΣ της HELMEPA (Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος), έργο της οποίας είναι κυρίως η χάραξη πολιτικών σχετικών με τη θαλάσσια ρύπανση και οι σχετικές με αυτόν τον σκοπό δράσεις.

Μιλώ αρκετές ξένες γλώσσες -μα θα μάθω κι άλλες- και είμαι φανατική με κάθε τεχνολογικό νεωτερισμό.

Αγαπώ τα ταξίδια, τον αθλητισμό, και τις τέχνες (αλλά περισσότερο τη λογοτεχνία). Αγαπώ τη θάλασσα. Αγαπώ τον άνθρωπο. Με αντίστροφη σειρά εμφανίσεως».

 



Please follow and like us:
fb-share-icon