Να λειτουργήσει ξανά ο “CINEκήπος”

Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χίου ενημερώνει ότι το κράνος και η ζώνη σώζουν ζωές
Να λειτουργήσει ξανά ο “CINEκήπος”

Να μη δοθεί σε ιδιώτη

Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου, υλοποιώντας την απόφαση της Εκλογοαπολογιστικής Συνέλευσής μας αναδεικνύουμε το ζήτημα του κλειστού θερινού κινηματογράφου, πραγματοποιώντας προβολές ταινιών, ξεκινώντας από την Παρασκευή 9 Ιούλη 2021 δίπλα στο «CINEκήπος».

Το ζήτημα του πολιτισμού θεωρούμε ότι θα πρέπει να απασχολεί τα Σωματεία του νησιού σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Ειδικά στις δύσκολες συνθήκες που ζήσαμε και ζούμε με τον εγκλεισμό λόγω της κυβερνητικής πολιτικής για την αντιμετώπιση της πανδημίας, που στην πράξη αποδείχτηκε ανώφελο  μιας και δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο αντιμετώπισής της (ουσιαστική ενίσχυση στο σύστημα υγείας, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς κ.τ.λ.). Παράλληλα οι άνθρωποι του πολιτισμού έχουν δεχτεί πολύ μεγάλο πλήγμα και στο νησί μας μένοντας χωρίς εισόδημα αντιμετωπίζοντας προβλήματα επιβίωσης.

Όλο το προηγούμενο διάστημα περίσσεψαν οι δημοσιεύσεις για το μεγάλο κόστος που επιβαρύνεται ο δημότης. Πέρα από την κλασσική (και κλασσικά) αναπάντητη ερώτηση, πως γίνεται για τον Δήμο να είναι μια οικονομική «τρύπα» και για τον ιδιώτη να είναι κερδοφόρα επένδυση; Λογικά ένας από τους δυο δεν θα πρέπει να ξέρει τι του γίνεται… Η στάση αυτή της Δημοτικής αρχής Κάρματζη και των προηγούμενων βέβαια, εντάσσεται στην γενικότερη αντίληψη της ιδιωτικοποίησης όλων όσων ιδιωτικοποιούνται. Ειδικότερα όταν όταν πίσω από το κλείσιμο το μόνο που στην ουσία εξυπηρετεί η Δημοτική αρχή, χωρίς να το κρύβει βέβαια είναι ο εξαναγκασμός της παραχώρησής του σε ιδιώτη.

Καλούμε τα Σωματεία, φορείς, Πολιτιστικούς Συλλόγους, ανθρώπους του πολιτισμού, των γραμμάτων και των τεχνών, αλλά και όλους τους εργαζόμενους του νησιού μας, να μην αφήσουμε να ρημάξει και να μη δοθεί σε ιδιώτη. Ο πολιτισμός δεν θα πρέπει να μετριέται με το σκεπτικό τι κέρδη θα φέρει στα ταμεία του Δήμου, αλλά το πώς θα προβληματίζει και θα διασκεδάζει, πως θα δημιουργεί φωτίζει τις χαραμάδες αμφισβήτησης του συστήματος που ζούμε.

Παίρνουμε την πρωτοβουλία να ξεκινήσουμε προβολές ταινιών με περιεχόμενο που να συμβαδίζει με την επικαιρότητα.

ü  Παρασκευή 9 Ιούλη 2021 δίπλα στο “CINEκήπος” στις 21:00, θα προβληθεί η ταινία- ντοκιμαντέρ “SISCO”, του Michael Francis Moore

ü  Παρασκευή 16 Ιούλη 2021 δίπλα στο “CINEκήπος” στις 21:00, θα προβληθεί η ταινία «Δυστυχώς Απουσιάζατε», του Ken Loach.

Διεκδικώντας παράλληλα να λειτουργήσει ξανά ο θερινός κινηματογράφος με αποκλειστική ευθύνη και λειτουργία του Δήμου, με φθηνό εισιτήριο και δωρεάν για ανέργους, πολύτεκνους, ΑΜεΑ κ.τ.λ., να μη δοθεί σε ιδιώτη, να αξιοποιηθεί ο χώρος του “CINEκήπος” και για άλλους πολιτιστικούς σκοπούς όπως μουσικά σχήματα, ως εκθεσιακός χώρος κ.τ.λ.

Χίος 6/7/2021

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΙΟΥPlease follow and like us:
fb-share-icon