Χτυπημένος από τον κορωνοϊό έφυγε ο πολύπειρος ορειβάτης & Αρχηγός στην πρώτη Ελληνική αποστολή στα Ιμαλάια


Χτυπημένος από τον κορωνοϊό
Έφυγε από τη ζωή ο Μιχάλης Τσουκιάς της Trekking Hellas
Ο πολύπειρος ορειβάτης και Αρχηγός στην πρώτη Ελληνική αποστολή στα Ιμαλάια το 1985
Έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό στην εντατική του νοσοκομείου Σωτηρία, ο Μιχάλης Τσουκιάς, ιδρυτής της Trekking Hellas.
Ο Μιχάλης Τσουκιάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1955 με καταγωγή από την Κέρκυρα και ασχολήθηκε με την Ορειβασία από το 1972 στα πλαίσια του ΕΟΣ Αθηνών. Είχε σπουδάσει Αρχιτεκτων μηχανικός. Υπήρξε Πρόεδρος του ΕΟΣ Αθήνας και αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ορειβασίας (ΕΟΟΣ) στην οποία και δημιούργησε το υπάρχον εκπαιδευτικό σύστημα ορειβασίας. Ήταν ο πρώτος πρόεδρος του Συλλόγου Οδηγών Βουνού (ΣΕΟΒ). Ήταν Αρχηγός στην πρώτη Ελληνική αποστολή στα Ιμαλάια το 1985 και για την δράση του εκεί τιμήθηκε με το χρυσό βραβείο ήθους από τον ΠΣΑΠ. Έκτοτε συμμετείχε σε πολλές ορειβατικές αποστολές στα Ιμαλάια, τις Άνδεις και την Ανταρκτική. ‘Ηταν Οδηγός ποταμού V ενώ είχε ανοίξει πολλές διαδρομές σε φαράγγια.
Επιχειρηματικά δημιούργησε την πρώτη Ελληνική τουριστική επιχείρηση υπαίθριων δραστηριοτήτων Trekking Hellas και ήταν ίδρυτής και πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Υπαίθριων Δραστηριοτήτων (ΣΕΤΕΥΔ).
Καλή “ανάβαση”, Μιχάλη!
Ν.Β.
«Ζω από θαύμα! Και για αυτό μπορώ να πω ότι η συγκεκριμένη εμπειρία με καθόρισε».
Ο ορειβάτης Χρήστος Λάμπρης διηγείται πώς το 1985 παραλίγο να αφήσει την τελευταία του πνοή, από μια χιονοστιβάδα, στα Ιμαλάια. Και πώς ο φίλος του, Μιχάλης Τσουκιάς ‒με τον οποίο, ένα χρόνο αργότερα, συνδημιούργησαν την «Trekking Hellas»‒ τον έσωσε από βέβαιο θάνατο.
ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΒΑΚΑΛΗΣ
Please follow and like us:
Αρέσει σε %d bloggers: