Η προώθηση του Προορισμού Βόρειο Αιγαίο στην μέτα-COVID19 εποχή


Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Μεταφορών & Επικοινωνιών κ. Νικόλαος Νύκτας συμμετείχε την Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020 και ώρα 10.00π.μ, μαζί με τους συνεργάτες του στο Διαδικτυακό Σεμινάριο (Webinar) με τίτλο “Η προώθηση του Προορισμού Βόρειο Αιγαίο στην μέτα-COVID19 εποχή”. Το σεμινάριο διοργανώθηκε από την εταιρία Έρευνας, Εκπαίδευσης, Καινοτομίας και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου ΕΛΟΡΙΣ Α.Ε. και έγινε στα πλαίσια έργου “Δημιουργία Οργανισμού Διαχείρισης Προορισμού (DMO) για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου”, που χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Ειδικού Σκοπού Βορείου Αιγαίου.
Ομιλητές στο σεμινάριο ήταν: η κα. Δρέττα Ιωάννα, Διευθύνων Σύμβουλος της Marketing Greece, ο κ. Κοκκώσης Χάρης, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και η κ. Πολλάτου Κατερίνα, Airline Marketing & Development Manager της Fraport Greece. Συντονίστρια η κα. Μαρία Κωνστάντογλου, Διευθύντρια της ΕΛΟΡΙΣ.
Αναφορικά, η κα. Δρέττα από τη σκοπιά του marketing επεσήμανε ότι ο τουρισμός είναι σύνθετη και αυθόρμητη δραστηριότητα και ότι οι προορισμοί πρέπει να προωθούνται με τρόπο που να εμπνέει τον επισκέπτη. Ακόμη, τόνισε ότι για κάθε διαφορετική δράση επικοινωνίας θα πρέπει να δημιουργούνται διαφορετικές καμπάνιες με διαφορετική στρατηγική.
Η κα. Δρέττα κατέληξε στην διαπίστωση πως το “brand” των νησιών του Βορείου Αιγαίου έχει υποστεί ζημιά και ότι πρέπει να επανορθωθεί με εστίαση στα θετικά που συνεχίζουν να συμβαίνουν και να προωθηθούν με δράσεις επικοινωνίας. Ειδι-κότερα, για τη δύσκολη φετινή τουριστική περίοδο να υπάρχει στοχοποίηση στις αγορές που ήδη υπάρχει η σύνδεση, κυρίως δηλαδή επισημαίνει και εκείνη ότι θα υπάρξει εσωτερικός τουρισμός.
Στη συνέχεια η κα. Πολλάτου παρέθεσε επίσημα στοιχεία έρευνα αγοράς της Fraport για την τουριστικη ροή στην Ελλάδα και χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στην αύξητική τάση που μέχρι και την έξαρση της πανδημίας παρουσίαζαν η Σάμος και η Λέσβος.
Τέλος, ο κ. Κοκκώσης από την ακαδημαϊκή σκοπιά αναφέρθηκε στην δυναμική του τουρισμού με αυτοερωτήματα που οφείλουμε να απαντήσουμε: “Τι προϊον έχω;”, “Πως το εκμεταλλευτώ και προωθήσω;”, κ.λ.π και με τη διαπίστωση ότι οι σημερινοί τουρίστες έχουν αλλάξει και είναι πιο απαιτητικοί. Επίσης, λόγω της γήρανσης του πληθυσμού κυρίως στην Ευρώπης, πρέπει το τουριστικό προϊον να προσαρμόζεται και σε αυτές τις ηλικίες. Καταλήγοντας, θεωρεί αναγκαία τη συνεργασία όλων με στήριξη από την Περιφέρεια, να υπάρξει από όλους κινητοποίηση και ο κάθε εμπλεκόμμενος να δημιουργεί δράσεις.

Ο κ. Νύκτας τόνισε τη συγκροτημένη στρατηγική που πρέπει να υιοθετηθεί, απ’τον καθένα ξεχωριστά αλλά και από όλους μαζί ώστε να δημιουργηθούν και να ευδοκιμήσουν οι συνθήκες ανάπτυξης. Ενωμενοι σαν μια γροθιά να βάλει ο καθένας το δικό του λιθαράκι στην προώθηση της τουριστικής ανάπτυξης του Βορείου Αιγαίου.
Η κα Κωνστάντογλου έστειλε ευχαριστήρια επιστολή τονίζοντας την ουσιαστική συμβολή μας στην διεξαγωγή του σεμιναρίου και γι’ αυτό τον λόγο αισθάνομαι την ανάγκη να την ευχαριστήσω, προσδοκώντας πάντοτε σε αγαστή και γόνιμη συνεργασία!
Please follow and like us:
fb-share-icon