Με Χιώτικο χρώμα η Κυριακή «των Βαγιώνε»

Με Χιώτικo χρώμα η Κυριακή των Βαΐων στην Κέρκυρα αφού η Φιλαρμονική του Δήμου Χίου θα βρεθεί  τη  Κυριακή  «των Βαγιώνε» όπως τη λένε στην Κέρκυρα στο νησί των Φαιάκων, όπου τα έθιμα είναι υπέροχα.

Μετά την χαρμόσυνη ακολουθία στους ιερούς ναούς, γίνεται η λιτάνευση του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος, μια λιτανεία που τελείται από το 1630 σε ανάμνηση της απαλλαγής του νησιού από τη θανατηφόρο επιδημία της πανώλης.

Πρόκειται για την πιο μεγάλη σε διαδρομή λιτανεία του Αγίου, καθώς το Ιερό Σκήνωμα περιφέρεται κατά μήκος της νοητής γραμμής των παλαιών ενετικών τειχών της πόλης, με αρκετές στάσεις για δεήσεις και παρακλήσεις.

Στη λιτανεία συμμετέχουν και οι 18 Φιλαρμονικές του νησιού για να τιμήσουν τον Πολιούχο Άγιο της Κέρκυρας. Το Ιερό σκήνωμα του Αγίου, θα παραμείνει στη θύρα του μέχρι την Τρίτη του Πάσχα, όπου χιλιάδες πιστοί που έχουν φτάσει στο νησί, θα σπεύσουν να τον προσκυνήσουν.

Μετά το τέλος της λιτανείας, οι Φιλαρμονικές παρελαύνουν από τα κεντρικά σημεία του ιστορικού κέντρου της πόλης παίζοντας εμβατήρια.

Τα καντούνια θα πλημμυρίσουν από κόσμο, ενώ η Κέρκυρα οδεύει πλέον στο ζενίθ των πασχαλινών της εκδηλώσεων, όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο.

 

 

Please follow and like us: