Ξεχάστε τα 800 ευρώ ήταν εξαίρεση του Νοέμβρη
Σύμφωνα με το επίδομα 534 ευρώ θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι που είναι σε αναστολή εργασίας τον Δεκέμβριο και για όσο διάστημα χρειαστεί διευκρίνισε σήμερα ο υπουργός  Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Όσοι εργαζόμενοι βρίσκονται σε αναστολή για την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου και για όσο χρειαστεί -μιας και η νέα παράταση στο lockdown είναι σχεδόν δεδομένη- θα αποζημιωθούν με βάση τα 534 ευρώ.

Μιλώντας για το καθεστώς των αναστολών εργασίας, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, δήλωσε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» ότι δεν θα δοθεί άλλο επίδομα ύψους 800 ευρώ και πως εργαζόμενοι και επιχειρήσεις που το δικαιούνται για τον Δεκέμβριο, το ποσό θα προκύψει με βάση το επίδομα 534 ευρώ.

Όπως εξήγησε ο υπουργός:

Το επίδομα 800 ευρώ ήταν η εξαίρεση του Νοεμβρίου. Ο κανόνας είναι το επίδομα των 534 ευρώ. Πάντα είναι σε αντιστοίχιση της οικονομίας, δεν μπορούμε να δώσουμε 800άρι και τον Δεκέμβρη», ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα αυξηθεί το κονδύλι ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων.

Τόνισε δε πως «προσπαθούμε με νύχια και με δόντια να στηρίξουμε εργαζόμενους και επιχειρήσεις. Σε λίγο θα πληρώσουμε τις αναστολές των εργαζομένων» μιας και τα δημοσιονομικά περιθώρια στενεύουν».

Ο κ. Βρούτσης ανέφερε επίσης ότι το δώρο Χριστουγέννων θα κατατεθεί μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου, ενώ σε ό,τι αφορά ενδεχόμενες σκέψεις περί μείωσης των συντάξεων, απέρριψε κάθε τέτοιο σενάριο, επισημαίνοντας μάλιστα πως θα γίνει αύξηση.

«Στο τέλος του 2021 θα καταβληθούν όλες οι εκκρεμείς συντάξεις» σημείωσε.

πηγή: ieidiseis.grPlease follow and like us:
fb-share-icon