Χ.Σ.: Επιλεκτική χρηματοδότηση αφού λεφτά υπάρχουν… για εκεί που θέλουμε
Λεφτά υπάρχουν… για εκεί που θέλουμε

Τις πρακτικές της κυβέρνησης της ΝΔ (βλ. λίστα Πέτσα), ακολουθεί κατά γράμμα η δημοτική αρχή Κάρμαντζη. Έτσι, χωρίς καμιά έκπληξη, πληροφορηθήκαμε ότι για την κάλυψη διαδικτυακών εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου αποφασίστηκε επιλεκτική χρηματοδότηση συγκεκριμένων ΜΜΕ του νησιού μας (μόλις δυο στον αριθμό) ύψους 5.500 €.

Μάλιστα η συγκεκριμένη επί πληρωμή προβολή των διαδικτυακών εκδηλώσεων έγινε μέσω της ΔΙΑΝΟΧ Α.Ε. (αναρωτιέται κανείς τι δουλειά έχει ο φορέας διαχείρισης των απορριμμάτων με προβολή εορταστικών εκδηλώσεων;) και του Νομικού προσώπου του Δήμου Χίου. Επιβεβαιώνονται έτσι οι από καιρό καταγγελίες μας ότι η δημοτική αρχή έχει μετατρέψει φορείς και εταιρείες του Δήμου σε θύλακες αδιαφάνειας.

Αλλά ότι είναι (ή φαίνεται) νόμιμο δεν είναι και ηθικό. Αυτός ο νομιμοφανής τρόπος δείχνει ξεκάθαρα τη στόχευση της δημοτικής αρχής να ενισχύσει συγκεκριμένα ΜΜΕ  αποκλείοντας (με ποια άραγε κριτήρια;) όλα τα υπόλοιπα. Εμείς θεωρούμε τη συγκεκριμένη επιλεκτική χρηματοδότηση προκλητική και ανήθικη και θα φέρουμε το θέμα σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

Χιακή Συμπολιτεία 

 Please follow and like us:
Αρέσει σε %d bloggers: