Δυναμώνει η συνεργασία του Καρδαμυλίτη Αγγελικούση
Δυναμώνει η συνεργασία του ομίλου Καρδαμυλίτη Αγγελικούση με το Κατάρ στον τομέα του υγροποιημένου φυσικού αερίου.

Ο μεγαλύτερος ελληνικός ναυτιλιακός όμιλος, ο οποίος με τα LNG Carriers που διαθέτει μεταφέρει φορτία του Κατάρ, που είναι η μεγαλύτερη παραγωγός χώρα στο κόσμο στον τομέα του φυσικού αερίου, έχει δημιουργήσει και ένα joint venture με τη Nakilat, το Global Shipping στο οποίο ο ελληνικός ναυτιλιακός όμιλος συμμετέχει με 40% και οι Καταριανιοί με 60%.

Η Nakilat ανακοίνωσε την παραλαβή του νεότευκτου LNG carrier «Global Star», του οποίου την τεχνική και εμπορική διαχείριση θα αναλάβει εσωτερικά η εταιρεία. Το πλοίο κατασκευάστηκε από την Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering της Νοτίου Κορέας, και πρόκειται για το δεύτερο από τα τέσσερα νεότευκτα LNG carriers που θα παραδοθούν στην Global Shipping Co. Ltd.. Με την παράδοση των τεσσάρων νεότευκτων πλοίων, ο υπό διαχείριση στόλος της Nakilat της μεγαλύτερης ναυτιλιακής εταιρείας LNG carriers στο κόσμο, θα ανέλθει σε 74 πλοία, αριθμός ο οποίος είναι οριακά κάτω από το 12% του παγκόσμιου στόλου LNG carriers σε όρους μεταφορικής ικανότητας.

Από την πλευρά του ο Έλληνας εφοπλιστής που είναι ένας από τους μεγαλύτερους ανεξάρτητους πλοιοκτήτες στο κόσμο με στόλους δεξαμενοπλοίων και bulk carriers, διαθέτει επίσης και 45 LNG Carriers (εκ των οποίων τα εννέα είναι υπό ναυπήγηση), με την ελληνική σημαία να είναι υψωμένη σε 39 από αυτά. Μάλιστα στις αρχές του προηγούμενου μήνα συμφώνησε με την Samsung Heavy Industries για ένα ακόμα LNG Carrier έναντι περίπου 187 εκατ. δολαρίων. Το πλοίο θα παραδοθεί στον ιδιοκτήτη τον Ιούλιο 2023.

 

ΠΗΓΗ:mononews.grPlease follow and like us:
fb-share-icon