Καθαρισμοί ποταμών: Ώρα μηδέν (BINTEO)
Εργασίες καθαρισμού του ποταμού Κοκκαλά πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες μέρες κατά μήκος του ποταμού. Όπως μας ανέφερε κάτοικος της περιοχής κοντά στο Ιωνικό κολυμβητήριο οι εργασίες τελείωσαν πριν μία εβδομάδα. Το έλος- υγρότοπος περιλαμβάνει μια πολύ μικρή έκταση με καλαμιώνες και είναι ζωτικής σημασίας για την περιοχή. Τα πρωτοβρόχια είναι κοντά και καλό είναι να μην βρεθούμε προ εκπλήξεων.

Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε και το βίντεο που ακολουθεί έγιναν την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020. Με μια πρώτη ματιά και πέρα από τα σκουπίδια που υπάρχουν ακόμα, οι καλαμιώνες έχουν πεταχτεί όπου να’ ναι ακόμα και κάτω από την γέφυρα εμποδίζοντας την ροή του νερού, ενώ εντύπωση προκαλεί με ποιο σκεπτικό σκάφτηκε ακόμα περισσότερο το ρέμα.

Αλήθεια αυτό το έργο ποιος το έλεγξε;

Είναι υπεύθυνη η Υπηρεσία Περιβάλλοντος της Περιφέρειας ;

Που είναι οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος κλπ ; (ή μήπως δεν είναι αρμόδιοι;).

Εφόσον διαπιστωθεί, κατά την κρίση τους, ζημίωση του περιβάλλοντος, μπορεί να επιβληθούν από μικρά έως πολύ μεγάλα πρόστιμα ;

Βέβαια, θα συμφωνήσουμε όλοι ότι το θέμα δεν είναι μόνο η τιμωρία αλλά και ποιος έχει ευθύνη να του αποδώσουν τα εύσημα .

Είναι άξιο έρευνας το κατά πόσο οι θεσπισμένες διαδικασίες είναι ικανές να διασφαλίζουν την εκτέλεση των έργων και των εργασιών κατά τρόπο μη επιζήμιο για το περιβάλλον και τέλος, κατά πόσο αυτές τηρούνται…;Please follow and like us:
Αρέσει σε %d bloggers: