Στο επίπεδο 2 η Χίος – Τι αλλάζει
Ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση για τον νέο ψηφιακό χάρτη για τα μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ ανά περιοχές στην Ελλάδα, ανέφερε ποιες περιοχές βρίσκονται στο «Πορτοκαλί».

Ο χάρτης θα επικαιροποιείται ανά 14 ημέρες με βάση τις εισηγήσεις ειδικής επιτροπής λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας ή και συχνότερα όταν αυτό επιβάλλεται από τους υγειονομικούς και επιδημιολογικούς δείκτες. Ο προσδιορισμός των μέτρων και κανόνων υπόκειται σε τροποποιήσεις με βάση νεότερα επιστημονικά και ερευνητικά δεδομένα.

Ο κ. Χαρδαλιάς στη συνέχεια τόνισε πως 26 Περιφέρειες βρίσκονται στο επίπεδο ετοιμότητας, 25 σε κατάσταση επιτήρησης και 23 σε κατάσταση αυξημένης επιτήρησης.

Συγκεκριμένα ανέφερε το επίπεδο που βρίσκεται σήμερα η κάθε Περιφέρεια. Ο Νομός Αττικής, τοποθετήθηκε στο επίπεδο 3, δηλαδή αυτό της αυξημένης επιτήρησης, το ίδιο επίσης και ο Πειραιάς, η Πέλλα, η Μύκονος, η Σάμος και τα Τρίκαλα. H Χίος βρίσκεται στο επίπεδο 2.

 

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε ότι έγιναν ορισμένες τροποποιήσεις, για κάθε μία από τις 4 κατηγορίες, οι οποίες έχουν κριθεί αναγκαίες.

Το νέο πλαίσιο τίθεται σε εφαρμογή τη Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου και περιλαμβάνει τη χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους και σε εξωτερικούς με συγχρωτισμό σε όλη τη χώρα.

Οι επιχειρήσεις εστίασης δεν θα λειτουργούν από 01:00 – 05:00 το πρωί αν βρίσκονται σε περιοχές επιπέδου 1, από 00:30 – 05:00 το πρωί για επίπεδο 2 και 24:00 – 05:00 το πρωί για επίπεδο 3.

Τίθεται όριο επισκεπτών σε θέατρα και κινηματογράφους 65% στο επίπεδο 1, έως 50% στο επίπεδο 2 και 30% στο επίπεδο 3.

Χρήση μάσκας στα γυμναστήρια.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ 2 ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΕΔΩPlease follow and like us:
fb-share-icon
Αρέσει σε %d bloggers: