Δυο-δυο οι Χιώτες στην μάχη ενάντια στον καρκίνο του μαστού
Το γνωστό δίδυμο από την αδιάλειπτη συμμετοχή του σε  αγώνες δρόμου της Χίου και όχι μόνο, Διονύσης Παναγόπουλος-  Γωγώ Μοσχου, συμμετείχε την Κυριακή το απόγευμα διανύοντας  απόσταση  5 χλμ. Τρεις μύλοι –Δασκαλόπετρα του Race For The Cure που πραγματοποιείτε   σε διάφορες χώρες και στην Ελλάδα από το «Άλμα Ζωής» με μπλουζάκι Run for autism δίνοντας το δικό τους ξεχωριστό μήνυμα.

Λόγω των μέτρων αντιμετώπισης του κορωνοϊού, η φετινή διοργάνωση διεξάγεται εικονικά, ατομικά αν θέλετε: ο καθένας τρέχει ή περπατάει μόνος του ή και με παρέα, 5 ή 3 χλμ.

Συμβολική συμμετοχή είχε η ομάδα μας Chiosin.gr.

Μέσα από τη διοργάνωση υλοποιούνται προγράμματα του Συλλόγου “Άλμα Ζωής” ενάντια στον καρκίνο του μαστού.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού είναι Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο, που ιδρύθηκε το 1988 από γυναίκες που είχαν βιώσει προσωπικά τον καρκίνο του μαστού με την επιστημονική υποστήριξη της κας Ιωσηφίνας Σκούρτα, Κοινωνικής λειτουργού.

Η μοναδικότητά του έγκειται στο ότι όλα τα μέλη του, οι εθελόντριες, καθώς και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου είναι γυναίκες με εμπειρία καρκίνου του μαστού.

Το Διοικητικό Συμβούλιο είναι 7μελές και εκλέγεται κάθε 3 χρόνια.

Στα 32 χρόνια λειτουργίας του, ο Σύλλογος αριθμεί πλέον πάνω από 2.000 μέλη, ενώ διαθέτει ένα μεγάλο σώμα εκπαιδευμένων εθελοντριών, βοηθώντας εκατοντάδες γυναίκες από όλη την Ελλάδα.

Ο Σύλλογος διαθέτει Κοινωνική Υπηρεσία, Ψυχολογική Υπηρεσία, Νομικό Σύμβουλο, Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας και Γραμματεία.

Η λειτουργία του στηρίζεται οικονομικά σε δωρεές και χορηγίες.

Διαχειριστικός έλεγχος του Συλλόγου πραγματοποιείται από ορκωτούς ελεγκτές της εταιρείας Deloitte.

 Please follow and like us:
Αρέσει σε %d bloggers: